Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vlhovú čaká o pár hodín operácia. Ďakujem, že vás mám, odkazuje fanúšikom
Zdielať na

Vlhovú čaká o pár hodín operácia. Ďakujem, že vás mám, odkazuje fanúšikom

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú čaká operácia v najbližších hodinách až dňoch, cez víkend odletela na kliniku Hospital di Valais vo Švajčiarsku. Poškodený predný skrížený väz a meniskus v pravom kolene bude dávať doporiadku tím odborníka Oliviera Siegrista.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša pracovala v posledných dvoch týždňoch s fyzioterapeutmi, aby čo najlepšie pripravila nohu na operačný zákrok. O posilnenie svalstva a uvoľnenie kŕčov Petru a fyzioterapeutov lekári vo Švajčiarsku aj žiadali.

"Počas prvých dní po zranení sa nám podarilo presne naplniť to, o čo nás na švajčiarskej klinike žiadali. Petra a naši fyzioterapeuti odviedli v tejto fáze výbornú prácu a preto verím, že je pripravená podrobiť sa operačnému zákroku," povedal Vlhovej tréner Mauro Pini.

"Petra napriek bolestiam a obmedzeniam rozpohybovala kolenný kĺb a posilnila svaly navôkol. Urobila tak maximum preto, aby bol operačný zákrok, na ktorý čaká nielen ona sama, ale určite aj všetci jej priaznivci, úspešný," napísal mailom Richard Galovič, manažér Niké Ski Team Petra Vlhová.

"Ďakujem, že vás mám. Od zajtra začíname odznova," napísala samotná Petra na sociálnych sieťach v nedeľu večer priamo z kliniky.

Vlhová sa zranila po páde v obrovskom slalome v rámci Svetového pohára doma v Jasnej pred dvoma týždňami. Na pomoc jej prišli záchranári, zranenú ju museli zviesť na záchranných saniach a následne transportovali vrtuľníkom do nemocnice.

Súvisiace články