Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Ján Volko po striebre: Ďakujem Bohu za svoj talent
Zdielať na

Ján Volko po striebre: Ďakujem Bohu za svoj talent

BRATISLAVA / Po zlatom chodcovi Matejovi Tóthovi zažiaril striebrom šprintér Ján Volko. Medailu sa mu podarilo získať na halových Majstrovstvách Európy v Belehrade. Okrem cenného kovu ho s Matejom Tóthom spája ešte niečo - aj z neho vyžaruje skromnosť a pokora. Za svoj výkon a talent je, podľa vlastných slov, vďačný Bohu.

Slovenský reprezentant Ján Volko obsadil vo finále behu na 60 metrov na halových majstrovstvách Európy v atletike v Belehrade senzačné druhé miesto v slovenskom rekorde 6,58 sekundy. Vlastné maximum 6,62 zo semifinále zlepšil o 4 stotiny. Volko bol prvý Slovák vo finále najkratšieho šprintu na vrcholnom svetovom či európskom podujatí.

Takýto úspech nikto nečakal, ani on sám. "Ešte stále tomu nemôžem uveriť, nedochádza mi, čo sa stalo," povedal Volko. Vďačný je vraj Bohu, ktorý mu požehnal a nadelil talent.

​Športovci však o jeho talente vedeli. "Očakávali sme od neho, že to bude jeden z našich atlétov, ktorý má reálnu ambíciu a šancu dostať sa do finále," povedal prezident Slovenského atletického zväzu Peter Korčok.

Volko sa v pondelok so svojím tímom vrátil z Belehradu a mnohí by očakávali, že sa chystá na bujaré oslavy. "V tichu a v pokore oslávime v kruhu blízkych," doplnil Volko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie