Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Famózny gól amatéra! Mnohé hviezdy taký nedajú nikdy!
Zdielať na

Famózny gól amatéra! Mnohé hviezdy taký nedajú nikdy!

KODAŇ / V nemom úžase najprv zostali súperi a aj strelcovi spoluhráči. Niet divu! Veď gól, ktorý dal v dánskej amatérskej súťaži Tobias Grønbek, bol vskutku unikátny. Taký výstavný kúsok sa veru nevidí ani v zápasoch Ligy majstrov. Tento ale padol v ôsmej dánskej lige!

Ktovie, čo mal presne 21-ročný futbalista za lubom, no vypálilo to náramne. Ak chcel z danej ťažkej pozície akrobaticky naozaj strieľať na bránu, tak potom jedine: palec hore a klobúk dole! V amatérskej súťaži v Dánsku sa stretli celky FC Holte a Skjold Birkerød. Domáci futbalisti odvrátili center iba za hranicu veľkého vápna, kde bleskovo zareagoval Tobias Grønbek. Hoci bol otočený k bráne súpera chrbtom, okamžite vystrihol nožničky a lopta skončila v ľavom vinkli šokovaného gólmana.

Unikátny zásah sa stal okamžite hitom internetu a uznanie mu prejavili aj futbalisti FC Holte, ktorý ho inkasovali... Zavesili ho na svoju facebookovú stránku aj s komentárom: "Človek jednoducho musí taký parádny gól oceniť! Aj keď sa podaril súperovi!" Kúsok Tobiasa Grønbeka okamžite oživil spomienky na ten v podaní hviezdneho Švéda Zlatana Ibrahimoviča, ktorý vystrihol pred štyrmi rokmi už legendárne nožničky na štadióne Wembley. Severania tam vyhrali 4:2 a Zlatan získal neskôr cenu Ferenca Puskása za Gól roka FIFA. Ktovie, možno sa teraz dočká nominácie aj doteraz úplne neznámy dánsky amatér...

Súvisiace články