Oblačno
19°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Pre Kisela je Čontofalský famózny, Rada chváli svoju voľbu
Zdielať na

Pre Kisela je Čontofalský famózny, Rada chváli svoju voľbu

Slovenský brankár v službách českého futbalového klubu Slavia Praha Kamil Čontofalský sa v posledných týždňoch stal jedným z najdôležitejších pilierov zostavy "zošívaných".

Celé mužstvo hrá dobre

Niekdajší reprezentačný gólman nedostal gól už v piatich zápasoch a celkovo 522 minút. Naposledy ho prekonal pred viac ako mesiacom Ondřej Kúdela z Mladej Boleslavi, úctyhodnú sériu Čontofalskému nepokazili v sobotňajšom tradičnom derby pražských "S" ani hráči Sparty. Prestížne meranie síl sa napokon stalo korisťou domácej Slavie, ktorá zvíťazila 1:0 gólom stopéra Martina Latku.

"Zdolať Spartu je nádherný pocit. Do ničoho sme ju nepustili. Netvrdil by som ale, že by som mal málo práce, len som si to uľahčil tým, že som pozbieral všetky centrované lopty, ktoré leteli pred moju bránku. Nie je to len moja zásluha, celé mužstvo hrá v defenzíve dobre. Musíme však zostať pri zemi a pokračovať v dobrých výsledkoch tak dlho, ako to len pôjde a hlavne zbierať body," povedal po stretnutí natešený Čontofalský.

Nikdy nepochyboval o jeho kvalitách

"Kamil je famózny brankár. Som veľmi rád, že sa mu takto darí. Päť zápasov bez inkasovaného gólu, to je skvelá vizitka. Nikdy som nepochyboval o jeho kvalitách. Je to dobré ako preňho, tak aj pre celý náš tím," pochválil svojho spoluhráča a krajana kapitán Slavie Karol Kisel, ktorého doplnil kouč Petr Rada: "Na začiatku sezóny sa veľa hovorilo o tom, či sme si vybrali dobrého brankára. A vidíte, aj dnes nás veľmi podržal."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

internet

Súvisiace články