Skoro jasno
12°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Splnia si ďalší sen? Slováci v štvrťfinále MS18 proti Čechom
Zdielať na

Splnia si ďalší sen? Slováci v štvrťfinále MS18 proti Čechom

Zdroj: IIHF

ESPOO / Reprezentácia SR do 18 rokov si zahrá v štvrťfinále majstrovstiev sveta vo Fínsku. Nadviaže tak na svojich rovesníkov, ktorí vlani napokon skončili štvrtí a postarali sa o najlepší výsledok Slovákov v tejto vekovej kategórii za posledných 20 rokov. Partiu okolo kapitána Michala Polčáka čaká boj o postup medzi najlepšie štyri tímy šampionátu vo štvrtok o 13.45 h, keď jej súperom budú ich českí rovesníci. Priaznivci hokeja môžu duel sledovať naživo na JOJ ŠPORT. Ďalšie štvrťfinálové dvojice: USA-Švajčiarsko, Fínsko-Švédsko, Kanada-Lotyšsko.

Česko-slovenské hokejové derby rozhodne o jednom zo semifinalistov majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov. Slováci doň postúpili vďaka vysokému víťazstvu 11-1 nad Nórskom,  po ktorom poskočili na tretiu priečku skupiny A. V predchádzajúcich zápasoch v skupine prehrali vysoko s USA 0-9, s Lotyšskom 3-5 a s Fínskom 0-4.

Česi postúpili z druhej priečky skupiny B

Česká reprezentácia do 18 postúpila do štvrťfinále z druhej priečky skupiny B, keď v poslednom dueli prekvapujúco podľahli Kazachstanu 3-4 po predĺžení.
Zverenci trénera Martina Dendisa sa budú snažiť nadviazať na svoj vylepšený výkon z posledného zápasu v skupine, keď boli aktívni, presadili sa strelecky, využili dve presilové hry a hlavne si dali pozor na zbytočné vylúčenia. Vysoké víťazstvo im vlialo sebavedomie, ktoré budú v štvrťfinálovom súboji potrebovať, pretože ich čaká úplne iný súper.

Takto vidí zápas tréner Martin Dendis

Česko si v skupine poradilo so Švédskom 3-2 po samostatných nájazdoch a 3-0 so Švajčiarskom, no vysoko podľahlo Kanade 0-6 a neuspelo v dueli s outsiderom z Kazachstanu. V nominácii má 12 hráčov, ktorí pôsobia v českých súťažiach, osem, ktorí nastupujú v zámorí, troch, ktorí hrávajú vo Švédsku a troch hrajúcich vo Fínsku.

Prípravné stretnutia s Čechmi Slováci prehrali

Slováci odohrali s Čechmi dve prípravné stretnutia pred majstrovstvami sveta hráčov do 18 rokov, obe prehrali (0-3,3-4 po predĺžení). Kapitán reprezentácie SR18 Tomáš Pobežal pre web hockeyslovakia povedal, že si musia pozrieť videá z týchto zápasov: “Musíme sa stopercentne pripraviť, ale vieme, že s týmto súperom dokážem hrať vyrovnanú partiu.”

Vypočujte si vyjadrenie kapitána Tomáša Pobežala:

Súvisiace články

Najčítanejšie