Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Cibulková skončila na rakete Ostapenkovej, sen o semifinále sa rozplynul
Zdielať na

Cibulková skončila na rakete Ostapenkovej, sen o semifinále sa rozplynul

Zdroj: SITA

LONDÝN / Dominika Cibulková skončila na grandslamovom turnaji vo Wimbledone vo štvrťfinále. S Lotyškou Ostapenkovou prehrala 0:2 (5:7, 4:6).

Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala vo štvrťfinálovom súboji tretieho grandslamového turnaja sezóny vo Wimbledone (2. - 15. júla, celková dotácia 34 miliónov libier, tráva) s dvanástou nasadenou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou v dvoch setoch 5:7, 4:6. Minuloročná víťazka Roland Garros jasne dominovala v štatistike víťazných úderov a vďaka piatemu triumfu v rade dosiahla najlepší kariérny výsledok na londýnskej tráve.

Nenasadená Slovenka čelila hneď v úvodnom geme šiestim brejkbalom a napokon prišla o svoje podanie. Nasledujúcu hru však získala bez straty fiftínu, vyrovnala stav stretnutia a postupne si vypracovala náskok 3:1. Cibulková mala v piatom geme pri vlastnom servise šancu na potvrdenie brejku a mohla ísť do vedenia 4:1. Namiesto tohto sledovala zlepšený výkon Lotyšky, ktorá sa dotiahla na 3:3. Kľúčový moment prvého setu prišiel až v jedenástej hre, keď Ostapenková tretí raz brejkla Cibulkovú. Rodáčka z Rigy vyhrala úvodné dejstvo pomerom 7:5 aj vďaka tomu, že získala deväť loptičiek za sebou.

Jelena Ostapenková v druhom sete zužitkovala psychickú výhodu a rýchlo sa ujala vedenia 2:1 s brejkom. Cibulková síce dokázala ihneď vyrovnať, ale priebeh tohto štvrťfinálového súboja sa už nezmenil. Mladá lotyšská tenistka pokračovala v presnej a agresívnej hre od základnej čiary, čoho výsledkom bol ďalší brejk a vedenie 4:2. Dvanástka pavúka vo zvyšnom priebehu štvrťfinále nezaváhala pri svojom podaní a tešila sa z víťazstva 7:5, 6:4.

"Som veľmi šťastná a spokojná so svojou hrou. Dominika hrala výborne, bol to ťažký zápas. Prehrávala som v v úvode, ale bojovala som. Prvý set rozhodol o celom stretnutí. Získala som potom potrebné sebavedomie a už to išlo. Prečo som si ľadovala stehno? Nebolo to zranenie. Buchla som sa po ňom pri jednom z podaní, preto som si preventívne vyžiadala ľad. Už sa teším na semifinále proti Kerberovej. Nikdy sme spolu nehrali, je to výborná hráčka. Zajtra si zatrénujem, budem regenerovať a pripravím sa na súperku," uviedla Jelena Ostapenková v prvej televíznej reakcii.

Dvojhra žien - štvrťfinále: 
Jelena Ostapenková (Lot.-12) - Dominika Cibulková (SR) 7:5, 6:4 za 82 minút

Súvisiace články