Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Magda Rybáriková: Rodičia si odkladajú všetky pekné články
Zdielať na

Magda Rybáriková: Rodičia si odkladajú všetky pekné články

BRATISLAVA / V marci bola na 453. priečke svetového rebríčka tenistiek a teraz jej už patri 33. miesto. Je prvou Slovenkou, ktorá sa dostala do semifinále Wimbledonu. Pre laikov veľké prekvapenie, pre ľudí z tenisového sveta vraj niečo čo sa dalo čakať.

Magdaléne Rybárikovej rozprávkovú jazdu uťala Španielka Garbine Muguruzová-Blancová, neskoršia šampiónka- "Pre mňa je to skôr veľký úspech. Samozrejme, po tom zápase, ktorý som prehrala v podstate ľahko, som bola nešťastná, musela som mať pár hodín pokoja. Potom som si ale povedala, že je to krásny úspech a teraz sa z neho už veľmi teším," povedala Rybáriková.

Množstvo ľudí jej gratulovalo, posielalo správy a vyjadrovalo jej podporu aj na sociálnych sieťach. Najviac to pocítila práve po zápase, v ktorom vyradila súčasnú svetovú tenisovú jednotku, Karolínu Plíškovú.

"Po tom zápase to bola veľmi veľká podpora. Nechcela som sa na to veľmi sústreďovať, pretože ma čakali ďalšie zápasy, ktoré boli pre mňa veľmi dôležité. Teraz som sledovala médiá a trošku som si niečo prečítala. Videla som veľmi veľa pozitívnych a krásnych článkov, čo som bola veľmi rada. Moji rodičia si to všetko odkladali," prezradila úspešná slovenská tenistka, ktorá si niekedy pozrie aj svoje vlastné zápasy. 

"Keď hrám dobre, tak si to rada pozriem, ale keď prehrám, tak to nerada pozerám. Ale s trénerom si to niekedy preberieme, kde som urobila chyby a je dobré si to niekedy preštudovať," vysvetlila Rybáriková, pre ktorú je práve wimbledonská tráva tým obľúbeným povrchom. Už v juniorskej kategórii sa dostala do finále, keď v ňom však napokon nešťastne prehrala s Caroline Wozniacki. "Ona je tiež bývalá svetová jednotka. Bol to dobrý zápas. Vždy som mala krásne spomienky," spomína. 

Pre Rybárikovú je práve wimbledonský, trávnatý, povrch obľúbený, čo je v podstate paradox, keďže na Slovensku je rozšírená skôr antuka. "Vyrastala som na antuke a je to môj najneobľúbenejší povrch. Myslím si, že mojej hre práve svedčí tá tráva, mám tam aj vyššie sebavedomie a veľmi dobre sa tam cítim," dodala 28-ročná tenistka.   

Súvisiace články