Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bizarný postup. Shapovalov trafil rozhodcu do oka, diskvalifikovali ho
Zdielať na

Bizarný postup. Shapovalov trafil rozhodcu do oka, diskvalifikovali ho

OTTAWA / Britskí tenisti postúpili cez Kanaďanov do štvrťfinále svetovej skupiny Davisovho pohára 2017 reprezentačných družstiev mužov, zdolali ich tesne 3:2.

Rozhodnutie pritom padlo veľmi netradične diskvalifikáciou Denisa Shapovalova. Domáci 17-ročný talent prehrával v nedeľňajšom rozhodujúcom piatom zápase ottawského osemfinále s Kylom Edmundom 3:6, 4:6, 1:2, keď po inkasovaní brejku bez rozmyslu prudko odpálil loptičku a trafil ňou empajrového rozhodcu Arnauda Gabasa do ľavého oka. Nasledoval, samozrejme, okamžitý predčasný koniec. Arbiter zamieril do miestnej nemocnice na preventívne vyšetrenia, uviedol blog MS tímov ITF.

"V prvom rade sa ospravedlňujem rozhodcovi a všetkým funkcionárom. Moje správanie bolo neakceptovateľné. Sľubujem, že niečo takéto som urobil naposledy. Cítim sa neskutočne zahanbene a trápne, je mi strašne z toho, že som takto zrazil môj tím," skonštatoval Shapovalov.

"Má len 17 rokov a treba mu odpustiť, ale otázkou je, od koho pochytil takéto ľahkomyseľné spôsoby. Priveľa špičkových hráčov totiž nebolo ďaleko od čohosi takéhoto. Azda tento incident ukončí trend nedbalého odpaľovania loptičiek a hádzania rakiet," podotkol na twitteri Ben Rothenberg, ktorý píše pre New York Times.

"Len pre záznam: Shapovalov je super chalan - milý, nadhľadový, sympatický, slušný. Vôbec tým však nehodlám zľahčovať, čo urobil," uviedla kanadská tenisová novinárka Stephanie Mylesová. "Nik nie je príjemnejší a nespráva sa lepšie na 17-ročného chalana ako on. Všetci videli, že to, čo sa stalo, bola nehoda. Mohlo sa to udiať komukoľvek," zastal sa kolegu Vasek Pospisil, ktorý predtým vykresal krajine javorového listu nádej na obrat z 1:2, keď prekonal Daniela Evansa 7:6 (3), 6:4, 3:6, 7:6 (5).

Súvisiace články