Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Buďte radi, že ma máte, inak by bolo Slovensko v 6. neandrtálsko-svetovej zóne...
Zdielať na

Buďte radi, že ma máte, inak by bolo Slovensko v 6. neandrtálsko-svetovej zóne...

BRATISLAVA / Ľudia nie sú sprostí... Ľudia si svoj názor urobia sami... Najmä, ak im niekto svojimi - pomenujme ich decentne - odvážnymi vyhláseniami nahrá na smeč. Ako náš tenista Martin Kližan. Ten sa v polovici decembra vyjadril na adresu Slovenského tenisového zväzu na sociálnej sieti - okrem mnohého iného - aj takto: "Buďte radi, že ma máte, inak by bolo Slovensko v 6. neandrtálsko-svetovej zóne..."

Martin narážal na to, že by slovenskí tenisti v tímovej súťaži Davis Cup bez neho pristáli veľmi tvrdo... Dnes ho jeho veľkohubé vyhlásenia dobehli a mužský slovenský tenis plače... V rovnakej fáze súťaže Slováci minulý rok bez Kližana zdolali Maďarov 3:0. V nedeľu sa už ani nehralo...

A čože sa stalo tento víkend v Bratislave? Svoju piatkovú dvojhru proti Balázsovi ešte Kližan - aj keď s nečakanými komplikáciami - zvládol. Štvorhru spoločne s Andrejom Martinom ale s Maďarmi prehrali a dnes prišiel "zlatý klinec"! Kližan ako 36. tenista sveta podľahol Mártonovi Fucsovicsovi, ktorý je v rebríčku o 123 miest nižšie, v štyroch setoch 1:3. A Slovensko teda šokujúco rovnakým skóre aj celkovo. Posledná dvojhra sa už ani nehrala. Však na čo aj...?

A čo na to vraví Martin Kližan? Toto: "Dnes to bol ťažký zápas. Z mojej strany to bol menej zlý výkon než včera, ale s takýmto hráčom by som prehrať nemal," uviedol 27-ročný Bratislavčan na pozápasovej tlačovej tlačovke a pokračoval: "Nebudem hovoriť, čo bolo zlé. Zas zo mňa urobíte, že sa vyhováram. Prehrali sme s hráčmi, ktorí boli renkingovo horší než my. Ak takéto stretnutie prehráme, možnosť bojovať o svetovú skupinu si nezaslúžime."

Podľa kapitána tímu SR Miloslava Mečířa urobili maďarskí tenisti obrovský pokrok: "Bol to pekný zápas, bohužiaľ, nie v náš prospech. Ako sa hovorí, nie každý deň sú Vianoce. Bolo tam z Martinovej strany niekoľko chýb, ale Fucsovics hral naozaj výborne. Taký je šport. Raz zvíťazí jeden, inokedy druhý," uzavrel Mečíř. Na otázku o prípadnom konci vo funkcii odpovedal slovenský kapitán stručne: "Ja ten koniec zvažujem už 15 rokov. Vždy to nejak zvážim a uvidím, ako to bude nabudúce." 

Každopádne Mečířove "ovečky" čaká boj o záchranu v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára. Na jeseň sa o zotrvanie na tomto leveli pobijú buď s Holandskom alebo s Poľskom. Tulipánom by naši čelili u nich, Poliakom doma. Ktovie, či pri tom bude Kližan, ktovie, či pri tom bude Mečíř...

Súvisiace články