Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hrbatý a Kučera dostali Cenu za oddanosť v Davisovom pohári
Zdielať na

Hrbatý a Kučera dostali Cenu za oddanosť v Davisovom pohári

Zdroj: tasr

BRATISLAVA / Bývalí skvelí slovenskí reprezentanti Dominik Hrbatý a Karol Kučera si v sobotu prevzali Cenu za oddanosť v Davisovom pohári, ktorú udeľuje Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

Stalo sa tak na slávnostnej ceremónii pred zápasom štvorhry daviscupového duelu Slovensko - Švédsko v bratislavskom NTC.

ITF udeľuje ocenenie za dlhoročné účinkovanie v drese svojej krajiny v prestížnej tímovej súťaži, zaviedla ju vlani pri príležitosti jubilejného 100. finále Davisovho pohára. Podmienkou získania Ceny za oddanosť je odohratie aspoň 20 stretnutí systémom doma-vonku alebo 50 stretnutí pri formáte regionálnych turnajov. Na konci vlaňajška malo kritériá splnené spolu 299 hráčov, v každom hracom termíne pribúdajú ďalší.

Cenu obom hráčom slávnostne odovzdal prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko. Hrbatý hral v tímovej súťaži v rokoch 1996 až 2009 a nastúpil v 26 zápasoch Slovenska so singlovou vizitkou 28 víťazstiev a 14 prehier, vo štvorhre 5/11. Kučera odohral v rokoch 1994 až 2005 25 duelov v národnom drese, vo dvojhre vyhral 27 a prehral 11 stretnutí, vo štvorhre má bilanciu 6/7.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články