Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Davis Cup: V úvodnej dvojhre Kližan proti Arvidssonovi
Zdielať na

Davis Cup: V úvodnej dvojhre Kližan proti Arvidssonovi

BRATISLAVA / Slovenská tenisová jednotka Martin Kližan a švédska dvojka Isak Arvidsson nastúpia v piatok o 15.00 proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 1. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára.

V druhom singli si na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC zmerajú sily Lukáš Lacko a Markus Eriksson, ktorý nefiguroval v pôvodnej švédskej nominácii. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v NTC.

V sobotňajšej štvorhre so začiatkom o 14.00 by sa v slovenskom drese mali predstaviť Filip Polášek s Andrejom Martinom, Švédi nominovali deblových špecialistov Roberta Lindstedta a Johana Brunströma. Nedeľňajší program otvorí o 14.OO súboj tímových jednotiek Kližana a Erikssona, v záverečnej dvojhre sa stretnú Lacko s Arvidssonom. Hlavným rozhodcom bude Talian Massimo Morelli, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Brit Richard Haigh a Slovák Michal Varmus, Hrá sa s loptičkami značky Wilson US Open Extra Duty.

Zverencov kapitána Miloslava Mečířa čakajú po piaty raz za sebou "záchranárske" práce. Na prelome januára a februára prehrali bez zraneného Kližana v dueli 1. kola 1. skupiny euro-africxkej zóny Davisovho pohára v Kremenčuku s domácou Ukrajinou 2:3. V daviscupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas medzi Slovenskom a Švédskom, stav je zatiaľ nerozhodný 1:1. Víťaz bratislavského duelu sa udrží v "druhej lige", zdolaný tím čaká v októbri 2. kolo play off proti Dánsku.

Žreb zápasu 1. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Švédsko
piatok 15.00 Martin Kližan - Isac Arvidsson, Lukáš Lacko - Markus Eriksson
sobota 14.00 Filip Polášek, Andrej Martin - Robert Lindstedt, Johan Brunström
nedeľa 14.00 Kližan - Eriksson, Lacko - Arvidsson

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články