Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kližan (24): Dúfam, že zápas so Švédskom ma nakopne
Zdielať na

Kližan (24): Dúfam, že zápas so Švédskom ma nakopne

BRATISLAVA / Slovenskí tenisti v pondelok trénovali na zápas 1. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Švédsku už v kompletnom zložení. Po trojici Martin Kližan, Lukáš Lacko, Filip Polášek sa do prípravy v bratislavskom NTC zapojil aj Andrej Martin, ktorý minulý týždeň postúpil do semifinále antukového challengeru v Janove.

Kližanovi sa nedarí podľa predstáv

Predpoludním si tvrdý povrch DecoColor na centri v Aegon aréne vyskúšali Lacko s Poláškom. "S prípravou som zatiaľ spokojný. Verím, že do začiatku zápasu budú všetci hráči v optimálnej forme. Martin Kližan mal po návrate z US Open trochu boľavé zápästie, liečil to, no jeho zdravotný stav sa zlepšuje. Lukáš Lacko bol minulý týždeň na turnaji v St. Remy, Andrej Martin zasa v Janove. Filip Polášek po prílete so zámoria dva dni regeneroval, no v nedeľu už opäť trénoval," informoval kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř.

Kližanovi, ktorý bude proti Švédsku slovenskou jednotkou, sa v poslednom období nedarí podľa predstáv. Na US Open neobhájil vlaňajšie osemfinále, keď v 1. kole prehral hladko v troch setoch s domácim Američanom Donaldom Youngom. "Moja forma je dosť zlá, už to môže byť iba lepšie. Verím, že daviscupový duel proti Švédsku pred domácimi fanúšikmi ma správne nakopne. Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali a udržali sa v 1. skupine euro-africkej zóny. Na budúci rok chceme ísť vyššie," povedal Kližan, ktorý v minulom roku prispel v NTC dvomi bodmi k triumfu nad Portugalskom, predvlani bol hlavným strojcom triumfu nad Ukrajinou.

Martin absolvuje daviscupovú premiéru

Lacko dostal koncom mája po návrate z parížskeho Roland Garros zápal pľúc a stále sa necíti úplne fit. "Potrebujem ešte popracovať na kondičke. Pozitívom je, že po zdravotných problémoch začínam hrať už lepší tenis. Švédi vo dvojhre momentálne nemajú žiadneho hráča v prvej svetovej stovke, no nemôžeme ich v žiadnom prípade podceniť. Zápasy v tímových súťažiach bývajú často nevyspytateľné."

Martin môže proti Švédsku absolvovať domácu daviscupovú premiéru. "Uvidíme, či mi kapitán Miloš Mečíř dá dôveru, zatiaľ som tretím hráčom na dvojhry, " dodáva Martin.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články