Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Horváth štvrtý na Olympii!
Zdielať na

Horváth štvrtý na Olympii!

Zdroj: sita - Jaroslav Horváth

Slovenský kulturista Jaroslav Horváth dosiahol na Olympia Weekende v Las Vegas výborný výsledok, keď sa v súťaži Olympia 202 Showdown, ktorá je určená kulturistom s telesnou hmotnosťou do 202 libier (v prepočte približne 91,6 kg) prebojoval v konkurencii 16 borcov až do finále a v ňom skončil na 4. mieste.

Horváth účasťou medzi šesticou najlepších splnil svoj cieľ. Štyridsaťročný Košičan sa na svetovej kulturistickej udalosti roka predstavi tretí raz v kariére. V premiére v roku 2002 obsadil na Mr. Olympia 23. miesto, vlani bol v Olympia 202 Showdown šiesty. Súťaž Olympia 202 Showdown vyhral takisto ako vlani Kevin English.

Víťazom najsledovanejšej súťaže v rámci Olympia Weekendu, súboja kulturistov bez obmedzenia hmotnosti Mr. Olympia, sa v Orleans aréne v Las Vegas stal Američan Phil Heath. Tridsaťjedenročný kulturista obral o korunu šampióna Jaya Cutlera, ktorý vyhral Mr. Olympia doteraz štyrikrát. Heath sa v Las Vegas predstavil v skvelej forme, predviedol dokonalé zostavy s precízne vytvarovanými svalmi. Cutler doplatil na zranenie bicepsu spred dvoch týždňov, ľahko za víťazom zaostal pri vytvarovaní pravého stehna a doplatil pravdepodobne na nie celkom ideálne odvodnenie. Tretiu priečku obsadil ďalší Američan Kai Greene.

Výsledky:

Mr. Olympia: 1. Phil Heath, 2. Jay Cutler, 3. Kai Greene (všetci USA)
Olympia 202 Showdon: 1. Kevin English (USA), 2. James Lewis (V. Brit.), 3. Jose Raymond (USA), 4. Jaroslav Horváth (SR)