Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
EXKLUZÍVNE ROZHOVORY: Vlček a Gelle sú majstri sveta!
Zdielať na

EXKLUZÍVNE ROZHOVORY: Vlček a Gelle sú majstri sveta!

Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle s Erikom Vlčekom zvíťazili vo finále K2 mužov na 1000 metrov na 39. majstrovstvách sveta v maďarskom Szegede! Získali tak miestenku na budúcoročné olympijské hry v Londýne. Bola pri tom aj športová redaktorka TV JOJ Marika Dulaiová.

Novozložená posádka sa týmto výsledkom postarala o jednu z najväčších senzácií tohto šampionátu. Prvý raz si do spoločnej lode totiž sadli až v máji tohto roka!

Gelle s Vlčekom začali veľmi opatrne. Po 250 metroch boli v deväťčlennom štartovom finálovom poli až na siedmom mieste. Potom sa posunuli o jednu priečku a na nej ostali až do medzičasu na 750 metroch. Záver však mali famózny - vyzeralo to, akoby ostatné lode ostali "stáť" a dvojica Slovákov sa rútila k svojmu senzačnému prvenstvu. V cieli mali pred druhými Švédmi - olympijskými víťazmi z Pekingu Marcusom Oscarsonom a Henrikom Nilssonom - náskok 852 tisícin sekundy, tretí skončili Rusi Vitalij Jurčenko a Vasilij Pogreban.

Po prejazde cieľom Erik Vlček od radosti vyhodil pádlo do vzduchu a to trafilo Petra Gelleho do hlavy. "Vôbec ma to nebolelo, ja som to ani nevnímal. Viem, že sme od radosti prevrátili loď a ja som si poriadne glgol vody. V tej chvíli som však skutočne nevnímal nič okolo seba, bol som plný radosti a šťastia," vracal sa v myšlienkach k výbuchu emócií 24-násobný majster Slovenska, ktorý si na svoju prvú medailu zo svetového šampionátu musel počkať poriadne dlho.

"My sme mali jeden veľký cieľ - vybojovať si postup na olympijské hry. Medailu sme si chceli nechať do Londýna. To, že vyhráme už teraz, to neprebleslo hlavou azda ani tým najväčším optimistom!. Teraz pôjdeme na olympiádu ako jeden z favoritov. Už mám z tejto pozície skúsenosti, Peter to tiež určite zvládne. Z hľadiska prípravy nám to len prospeje," uzavrel Erik Vlček.

Súvisiace články