Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Do korupcie okolo biatlonu je zapletený Radičovej poradca!
Zdielať na

Do korupcie okolo biatlonu je zapletený Radičovej poradca!

Poradca premiérky pre hospodárstvo Martin Novotný bol zapletený do korupčnej kauzy Osrblie. Vláda škrtla dotáciu, ktorú vyčlenila na dostavbu areálu a ohrozené sú biatlonové majstrovstvá Európy...

V Novotného firme Via Europe malo 29. júla podľa polície dôjsť k prebratiu úplatku vo výške 30-tisíc eur za poskytnutie vládnej dotácie na výstavbu štadióna pre biatlonistov. Informuje o tom denník SME.

Radičová už Novotného odvolala z funkcie. „Predsedníčka vlády SR bola o priebehu vyšetrovania informovaná. Prebiehalo a prebieha v súčinnosti s Úradom vlády SR. Martin Novotný bol externým poradcom, ktorého premiérka odvolala z funkcie z dôvodu straty dôvery," povedal hovorca premiérky Rado Baťo.

Podľa uznesenia sa ho polícii zatiaľ nepodarilo vypočuť, lebo je na dovolenke v zahraničí. Novotný nefiguruje medzi trojicou obvinených, o ktorých informoval minister vnútra Daniel Lipšic (KDH).

Vo väzbe je stíhaný bývalý veľvyslanec Igor L., ktorý mal podľa polície zobrať úplatok 30-tisíc eur od firmy, ktorá štadión stavia. A to z čias, keď rezort viedol minister Eduard Kukan. "SDKÚ-DS je rada, že sa celý prípad podarilo odhaliť a verí, že vinníci budú spravodlivo potrestaní, bez ohľadu na to, na koho sa odvolávali pri svojom konaní," reagoval hovorca strany Michal Lukáč. Podrobnosti čítajte TU.

TASR

Súvisiace články