Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Šanghaji dva svetové rekordy, Lochte päťkrát zlatý
Zdielať na

V Šanghaji dva svetové rekordy, Lochte päťkrát zlatý

Najúspešnejším plavcom XIV. majstrovstiev sveta v plávaní v čínskom Šanghaji (24. - 31. júla 2011) sa vďaka zisku piatich zlatých medailí stal Američan Ryan Lochte.

Posledný najcennejší kov získal v záverečný deň šampionátu vo finále 400 m polohové preteky, kde triumfoval časom 4:07,13. Predtým získal najjagavejší kov v disciplínach 200 m voľný spôsob, 200 m polohové preteky (vo svetovom rekorde 1:54,00), 200 m znak a štafete 4 x 200 m voľný spôsob.

"Nie som však úplne šťastný. Pred budúcoročnou olympiádou v Londýne od seba očakávam výrazné zlepšenia. Získať päť zlatých je určite úžasné, ale uvedomujem si, že časy, ktoré som zaplával, mohli byť oveľa rýchlejšie. Viem o úsekoch počas pretekov, ktoré som spackal. Mám však pred sebou celý rok, aby som plával perfektne," povedal čoskoro 27-ročný plavec (nar. 3. augusta 1984).

Jeho rovesník a slávnejší krajan Michael Phelps si v šanghajskom bazéne vyplával o jedno zlato menej, v poradí štvrtý najcennejší kov získal baltimorský "žralok" v záverečnej finálovej disciplíne šampionátu 4 x 100 m polohové preteky ako člen americkej štafety v zostave Nicholas Thoman, Mark Gangloff, Michael Phelps a Nathan Adrian.

Súvisiace články