Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
TdF sú nielen kopce a drina, ale aj skvelí diváci. Pozrite sa!
Zdielať na

TdF sú nielen kopce a drina, ale aj skvelí diváci. Pozrite sa!

Najslávnejšie cyklistické preteky Tour de France pútajú pozornosť nielen výkonmi na dvojkolesových strojoch. Baviť sa vedia aj diváci!

Skupina francúzskych farmárov napríklad pripravila počas tohtoročného závodu Tour de France pre jazdcov aj pre divákov netradičné predstavenie. Na poliach v tesnej blízkosti cesty, kadiaľ hlavný pelotón prechádzal, vytvorili pohyblivý pretekársky bicykel so všetkým, čo k nemu patrí.



Farmári predviedli svoju zručnosť i cit pre detail. Rám obrieho kolesa vytvorili zo starostlivo rozmiestnených balíkov slamy. Pohyblivú prehadzovačku tvorilo niekoľko malotraktorov jazdiacich v kruhu a každé z kolies tvorilo presne dvanásť veľkých traktorov, ktorých ladný pohyb vzdialene pripomínal baletné kreácie. Koleso bolo vybavené aj špeciálnym pretekárskym sedlom a zahnutými riadidlami vpredu. Nechýbali ani také detaily, ako fľaše s pitím alebo taštička s náradím potrebná pre opravu bicykla. Celý tento kuriózny výjav bol doplnený o nápis, ktorý dal všetkým jasne najavo, že miestni farmári sú veľmi hrdí na svoju prácu aj na to, že môžu nakŕmiť toľko ľudí.

A že na TdF je všetko možné, o tom netreba nikoho presviedčať. Na kopcoch v stúpaní stretnete kľudne aj Borata a iných "exotov".