Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Iba na HUSTE.tv: Majstrovstvá v sedmičkovom americkom futbale
Zdielať na

Iba na HUSTE.tv: Majstrovstvá v sedmičkovom americkom futbale

Zdroj: web - Bratislava Monarchs

V Bratislave sa v nedeľu 3. júla od 12.00 h uskutoční historicky prvé vyvrcholenie slovenskej ligy v sedmičkovom americkom futbale.

V ktorom hrajú proti sebe družstvá so siedmimi hráčmi. Na ihrisku na Nobelovej ulici sa stretnú štyri najlepšie tímy po troch kvalifikačných turnajoch.

Počas sezóny sa strelo sedem tímov v troch kvalifikačných turnajoch, ktoré privítali Nitra, Topoľčany a Smolenice. Všetci účastníci sa spolu stretli raz v sezóne každý s každým. Podľa očakávania bol najlepším tímom Bratislava Monarchs, ktorý vyhral všetkých 6 zápasov s impozantným skóre +126. Na druhom mieste prekvapujúco skončili s bilanciou 4 víťazstvá - 2 prehry klub Topoľčany Kings, tretie miesto patrilo Trnave Bulldogs (3-2-1) a poslednú štvrtú priečku zabezpečujúcu účasť v záverečnom play-off turnaji si vybojovali Zvolen Patriots (3-2-1). Veľkým prekvapením je až piate miesto druhého najstaršieho slovenského klubu Nitra Knights (3-3-0). K dvojici najslabších ligových klubov patria Smolenice Eagles s jediným víťazstvom a Žilina Warriors bez víťazstva.

ZÁPASY SLEDUJTE V PRIAMOM PRENOSE NA HUSTE.TV

V súboji o prvého slovenského šampióna v "sedmičkovom" americkom futbale sa najprv stretnú o 12.00 h v prvom semifinále Topoľčany proti Trnave, o 13.00 h nastúpia v druhom semifinále Bratislava so Zvolenom. O 14.00 h je na programe súboj o tretie miesto a o 15.00 h sa začne súboj o prvého majstra SR.

Oficiálny prvý ročník slovenskej ligy v americkom futbale s plným počtom jedenástich hráčov je naplánovaný na jeseň tohto roka a nastúpia v ňom 4 mužstvá - Bratislava, Nitra, Trnava a Zvolen.