Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Behom naprieč Rakúskom! Rajchl to zvládol za 10 dní
Zdielať na

Behom naprieč Rakúskom! Rajchl to zvládol za 10 dní

Zdroj: web - Jozef Rajchl

Extrémny bežec Jozef Rajchl na tretí pokus úspešne prebehol takmer 1000 kilometrov naprieč Rakúskom za desať dní, jedenásť hodín a 35 minút.

Za tento čas zabehol 952 kilometrov so súhrnným prevýšením približne 11-tisíc metrov, čo je denný priemer na hranici 90 kilometrov. Je to prvé oficiálne zdokumentované prebehnutie Rakúska a teda aj stanovenie lokálneho rekordu.

Po úspešnom prebehnutí Slovenska z východu na západ v roku 2004, zdolaní Európy zo severu na juh v roku 2005 a prebehnutí z Bratislavy do Pekingu v roku 2008 tak dokázal pokoriť ďalšiu hranicu a ako prvý oficiálne prebehnúť prevažne horským terénom s minimálnou logistickou podporou (auto a vodič) naprieč Rakúskom. Podrobnejšie informácie, presne zdokumentovaná trasa na základe analýzy dát z GPS a rozsiahlejšia fotogaléria pribudnú na webe xtremerun.com v najbližších dňoch.

Okrem ustanovenia rakúskeho rekordu v extrémnom behu je táto akcia zároveň prípravou na sólo beh Across Australia z Perthu cez Melbourne do Sydney, ktorý by sa mal uskutočniť v budúcom roku v marci a apríli. Ako príprava čaká na Jozefa Rajchla ešte ďalší projekt, a to buď prebehnutie Karpatského oblúka zo Srbska cez Rumunsko, Ukrajinu až na Slovensko, alebo prebehnutie bývalým Československom z Ašu do Vyšného Nemeckého.