Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
D. Velďáková 2. a Charfreitag 6. na mítingu vo Velenje
Zdielať na

D. Velďáková 2. a Charfreitag 6. na mítingu vo Velenje

Zdroj: sita - Dana Velďáková

Z dvojice slovenských reprezentantov sa na 16. ročníku medzinárodného atletického mítingu v slovinskom Velenje (kategória EA Classic) viac darilo trojskokanke Dane Velďákovej, ktorá obadila 2. miesto výkonom 14,08 m. Zverenkyňa trénera Radoslava Dubovského dosiahla svoj druhý najlepší výkon v sezóne.

"Stále mám problémy s prešľapmi. Takto som aj dnes skočila za 14,40 m, ale čo z toho, všakže? Trochu som cítila ťahanie v zadnom stehennom svale, ale inak bolo všetko v poriadku," skonštatovala dvojnásobná bronzová medailistka z halových ME (2009, 2011).

Libor Charfreitag obsadil v súťaži kladivárov 6. miesto výkonom 73,63 m. Majster Európy z Barcelony 2010 dosiahol vo svojom ôsmom štarte najslabší tohtosezónny výkon. V súťaži mal Charfreitag jediný platný pokus v tretej sérii. Jeho tohtoročné maximum z II. ligy ME družstiev v Novom Sade je 77,69 m. Charfreitag sa v máji sťažoval na slabosť a nedostatok energie. Lekárske vyšetrenia v závere minulého mesiaca potvrdili, že sa mu vracia borelióza. Vzápätí začal brať antibiotiká.

"Na tréningoch sa už cítim lepšie, a preto som si myslel, že sa to prejaví aj na pretekoch. Žiaľ, zatiaľ to nevyšlo, dnes som hádzal veľmi zle, nedokázal som použiť správnu techniku," komentoval svoj výkon 33-ročný kladivár Slávie Trnava.