Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Hokejbalistky sú najkrajšie a už aj najlepšie na svete
Zdielať na

Hokejbalistky sú najkrajšie a už aj najlepšie na svete

Zdroj: sita - zlaté hokejbalistky

Slovenské hokejbalistky sú najkrajšie a odteraz už aj najlepšie na svete.

Vo výbornom zápase nakoniec zdolali Kanadu 1:0. Hrdinkou sa stala útočníčka Mária Herichová, skvelý výkon v bránke predviedla aj Zuzana Tomčíková. Slovenské hokejbalistky tak oslavujú svoj prvý titul na MS žien.

Na úvodný gól sa čakalo dlho, padol až v 40. minúte, keď v skrumáži pred bránkou poslala loptičku do bránky Mária Herichová. Bezprostredne po zápase si dievčatá užívali každú sekundu. Falošné tóny národnej hymny boli odpustené dosiahnutým výsledkom. „Prežívame veľkú radosť, je to neuveriteľné, veľmi sme chceli oplatiť Kanaďankám prehru spred dvoch rokov. Je to veľmi dobrý pocit dosiahnuť titul na domácej pôde, veľmi sa z toho tešíme,“ povedala strelkyňa jediného gólu zápasu. V 40.minúte stretnutia využila presilovú hru a spustila tak obrovskú radosť na domácej striedačke a rovnako aj v hľadisku. „Ja ani neviem ako gól padol, nejako sa loptička ocitla v bránke. Gól nám pomohol hlavne psychicky, ešte nikdy sa mi predtým nestalo, aby som dala zlatý gól, tento moment si chcem užiť, je to pre mňa životný zážitok,“ usmievala sa spokojná slovenská útočníčka. A čo jej v návale radosti dievčatá kričali? „Mariša, je to tam.... a možno ešte nejaké iné veci, hlavne sme sa však tešili, veľmi tešili,“ dodala.

„Vždy som chcela „rozbiť“ Kanadu 1:0,“ zahlásila Tomčíková.

Ak slovenské ženy, či už v hokeji, alebo v hokejbale dosiahnu nejaký úspech, spravidla je za to „zodpovedná“ Zuzana Tomčíková. Ani teraz to nebolo iné, opäť podala jeden výborný výkon. V minulosti už vychytala niekoľko jednogólových výhier, ktoré mali obrovskú dôležitosť. Proti Kanade sa však vyhráva len výnimočne. „Veľmi sa teším, kedysi dávno som si povedala, že Kanadu musíme „rozbiť“ 1:0, v hokeji sa nám to zatiaľ nepodarilo, ale v hokejbale už áno. Možno je to taký malý krôčik dopredu. V kabíne sme si povedali, že to bude zápas o jednom góle, chvalabohu, spadol do tej správnej bránky,“ s úsmevom hovorila slovenská brankárka. Počas zápasu musela vyriešiť niekoľko nebezpečných situácií, k úspešnému výsledku jej dopomohli aj výborné spoluhráčky. „Nebolo mi ťažko, dievčatá mi veľmi pomáhali, hrali sme kolektívne a bojovne, je to pekné víťazstvo celého tímu. Noc bude určite dlhá, chceme oslavovať a baviť sa,“ spokojne dodala slovenská brankárka.

Súvisiace články