Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Highlight: Hokejbalisti na úvod MS vyškolili Rakúšanov
Zdielať na

Highlight: Hokejbalisti na úvod MS vyškolili Rakúšanov

Zdroj: sita - Hokejbal MS, Slovensko-Rakúsko

Slovenskí reprezentanti zvíťazili vo svojom úvodnom vystúpení v základnej B-skupine na IX. majstrovstvách sveta v hokejbale, ktoré od 19. do 26. júna hostí bratislavský zimný štadión Ondreja Nepelu, v nedeľu nad Rakúskom 8:1 a pripísali si do tabuľky skupiny prvé dva body.

PRIAME PRENOSY AJ ZOSTRIHY Z MS NÁJDETE V INTERNETOVEJ TELEVÍZII HUSTE.TV

Vo svojom druhom vystúpení sa predstavia zverenci trénera Romana Töröka v pondelok 20. júna o 18.00 h proti prekvapeniu šampionátu Grécku, ktoré dokázalo zdolať v úvodnom zápase skupiny USA 6:2.

Slováci sa dostali do vedenia už v 2. min, keď Chovan obišiel rakúsku bránku a zasunul puk popod betóny Metteho. V 8. min sa trikrát rútil osamotený slovenský hráč na rakúsku bránku, no bez úspešného zakončenia. Pokoj na domáce hokejky priniesla až Kanichova dorážka Káčerovej strely, ktorá skončila za chrbtom Metteho - 2:0.

Na úvod druhej tretiny hrali zverenci trénera Romana Töröka tri presilovky po sebe, využiť dokázali len druhú v poradí - v jej závere po peknej kombinácii Lajčiakovou strelou sprava. Ďalšie pokusy si do rakúskej bránky cestu nenašli.

Čo sa Slovákom nepodarilo v druhej tretine, zúročili hneď v prvej minúte záverečného dejstva, keď strelili tri góly. Najprv Giba využil presilovku, keď sa presadil tesne pred Mettem. A potom predviedli dve utešené gólové strely z diaľky Chovan a Lajčiak. V 34. min Tóth vymietol chrbtom k bránke bekhendom ľavý horný roh rakúskej bránky a zvýšil už na 7:0. Z ďalšej výbornej spolupráce Chovana a Slováka tentoraz pri hre štyroch proti štyrom vyťažil po teči pred Mettem gól Kapánek. V pokojnom závere sa blysol indický arbiter, ktorý počas dvoch minút poslal na trestnú lavicu kvarteto hráčov, z toho troch domácich za bežné priestupky. Pri hre štyroch proti trom sa tak podarilo streliť "čestný" úspech aj Rakúšanom v 43. min Ranftlom, ktorý znížil na konečných 1:8.

Výsledky - B-skupina - nedeľa:

Rakúsko - Slovensko 1:8 (0:2, 0:1, 1:5)
Góly: 43. Ranftl (Reiter) - 2. Chovan (Slovák, Tóth), 12. Kanich (Káčer), 21. Lajčiak (Slovák), 31. Giba (Hrivnák, Svitana), 31. Chovan (Tóth), 31. Lajčiak, 34. Tóth (Slovák, Chovan), 39. Kapánek (Chovan, Slovák)
Vylúčení: 8:8 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Grewall (India) a Hollett (Kan.), 1500 divákov.
Zostava Slovenska: Petrík - Minárik, Giba, Kapánek, Blahut, Filip, Káčer, Lvomský, Brejčák - Hrivnák, Svitana, Škvaridlo - Tóth, Chovan, Slovák - Rímsky, Kanich, Lajčiak - Ecker, Ladiver, Paločko

Súvisiace články