Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
V Osle prvá Boltova dvojstovka v sezóne
Zdielať na

V Osle prvá Boltova dvojstovka v sezóne

Prvá dvojstovka v tejto sezóne čaká vo štvrtok v Osle na majstra sveta, olympijského víťaza a svetového rekordéra na tejto aj polovičnej trati Usaina Bolta.

Na 100 m zatiaľ v tomto roku nenašiel premožiteľa, hoci v Ríme mal pri súboji s krajanom Asafom Powellom na mále. Po štartoch na Golden Gala a na ostravskej Zlatej tretre to pre 24-ročného Jamajčana na piatom mítingu Diamantovej ligy bude nie len tohtoročná premiéra na 200 m, ale zároveň prvá účasť na Bislett Games v kariére. "Som tu prvý raz. O krajine neviem veľa. Počul som, že trať v Osle je veľmi rýchla, ale je to len sprostredkovaná informácia. Ešte som na nej nebežal. Môžete sa ale spoľahnúť, že odvediem stopercentný výkon. Dvojstovka je moja disciplína," s príznačnou otvorenosťou uviedol šprintér, ktorý sa súdiac podľa štartovej listiny nemusí obávať žiadneho súpera.

Kráľ súčasnej atletiky opäť raz zdôraznil, kam smerujú jeho ambície v predolympijskej sezóne. "Sústreďujem sa na majstrovstvá sveta. Nezáleží na tom, či prehrám všetky preteky pred šampionátom," povedal Bolt, ktorý sa po nervozite z úvodu ročníka zjavne dostáva do svojej kože: "Stále som šoumen, niektoré veci nedokážem brať vážne."