Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
O víťazovi rozhodol najmladší hráč
Zdielať na

O víťazovi rozhodol najmladší hráč

Zdroj: Boris Nemeth

Punc najvyššieho hendikepového turnaja v strednej Európe, porovnateľného len s Austrian Open, mali 5. medzinárodné otvorené majstrovstvá Slovenska v póle. Na štyroch rakúskych ihriskách sa predstavilo šesť tímov a o víťazovi sa rozhodlo až v predĺžení finálového duelu.

Každý hráč si so sebou do zámockého parku Schloss Ebreichsdorf, vzdialeného asi 70 km od Bratislavy, priviezol 4 až 7 koní. Tie pochádzali prevažne z Argentíny. 

"Teší ma, že sme nezaznamenali žiadne vážnejšie zranenie hráčov a ani koní, čo bolo tiež veľmi dôležitým faktorom úspechu podujatia," povedal po skončení turnaja generálny sekretár Slovenskej pólo asociácie Peter Godányi a dodal: Jednotlivé zápasy pozorne sledovali siedmi členovia hendikepových komisií, medzi nimi aj zástupca Medzinárodnej asociácie póla. Hodnotili výkony hráčov, každoročne sa im totiž zvyšujú alebo znižujú získané hendikepy."

V poradí piatym slovenským šampiónom sa stal tím J&T Banky. V napínavom finále vyhral nad družstvom Bollinger 6:5 po predĺžení. 

"O jeho triumfe rozhodol najmladší účastník turnaja, iba 14-ročný Bautista Bayugar z Argentíny. Víťazným gólom vyšperkoval svoje vynikajúce výkony. A to v piatkovom dueli inkasoval nepríjemný úder palicou do zubov," doplnila zaujímavé informácie hovorkyňa I. Polo klubu Bratislava 1888 Iveta Haulíková. Hráč z Južnej Ameriky mal ešte jeden dôvod na radosť - najlepším polo ponym sa stal jeho 8-ročný kôň Quito.

"Najlepším účastníkom majstrovstiev sa stal ďalší Argentínčan Joaquin Maiguez z tímu neúspešného finalistu.  V ňom sa predstavila aj jediná žena, iba 15-ročná Ruska Polina Nazarovová,"pridala ďalšie podrobnosti Iveta Haulíková.

Slovensko reprezentovali  Peter Godányi a Martin Magál z I. Polo klubu Bratislava 1888. Nastúpili proti sebe v súboji o 5. miesto. Väčšiu radosť mal Godányi, ktorého Delta Defence vyhral nad Allen&Overy. Bronzovú priečku obsadilo družstvo BMW po tesnej výhre 9:8 nad Sheronom.