Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi ide karta!
Zdielať na

Slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi ide karta!

Zdroj: sita - Sagan víťazí v Kalifornii

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol ďalší výborný výsledok, keď na pretekoch kategórie HC - TD Bank International Cycling Championship 2011 finišoval na druhom mieste.

Jazdec tímu Liqiugas-Canonndale zopakoval vo Philadelphii svoje umiestnenie z vlaňajška, tentoraz ho zdolal iba Dán Alex Rasmussen. Tretí skončil Ben Förster z Nemecka.

"Boli to zaujímavé preteky. Najskôr sme išli tri menšie okruhy, potom desať veľkých asi dvadsaťkilometrových a na záver zasa tri menšie a nechýbala ani jedna veľká ´stena´. Z Liquigasu nás štartovalo šesť, ale Edward King si nešťastne zlomil kľúčnu kosť, takže sme zostali len piati,“ povedal po pretekoch pre svoju internetovú stránku Peter Sagan.

Dvadsaťjedenročnému Žilinčanovi pomáhal celý tím. Výbornú prácu odvádzal najmä jeho brat Juraj, ktorého hlavnou náplňou bolo zachytávať a likvidovať úniky. "Najmä v závere, keď ušla šesťčlenná skupina, sa prekonával, pohltili sme ich a potom prišli moje chvíle. Pomáhali mi výdatne aj kolegovia Agnoli a Ponzi, išlo sa vyslovene na mňa a potom prišla moja parketa - záverečný špurt. Škoda, že som nedokázal Rasmussena prešprintovať a skončil som druhý ako vlani, ale aj tak mám zo striebornej pozície nesmiernu radosť," doplnil Peter Sagan.

Slovenský cyklista v službách Liquigasu na rozdiel od vlaňajška necestoval do Philadelphie na otočku, ale v zámorí strávil viac dní. Pobyt využil aj na návštevu New Yorku. Teraz ho už čaká návrat do Európy, kde bude najbližšie spolu s bratmi Petrom a Martinom Velitsovcami štartovať na pretekoch Okolo Švajčiarska. Jeho brat Juraj absolvuje Okolo Slovinska.

Výsledky - preteky TD Bank International Cycling Championship 2011:

1. Alex Rasmussen (Dán.) HTC-Highroad 5:59:04 h, 2. Peter Sagan (SR) Liqiugas-Cannondale, 3. Robert Förster (Nem.) UnitedHealthcare Pro Cycling obaja čas ako víťaz, ... 50. Juraj Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +33 s