Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slováci začínaju v Seu d´Urgell s tréningami
Zdielať na

Slováci začínaju v Seu d´Urgell s tréningami

Zdroj: tasr

Výprava slovenských vodných slalomárov pricestovala v noci zo štvrtka na piatok do španielskeho Seu d´Urgell, kde sa od štvrtka 9. júna do nedele 12. júna uskutočnia majstrovstvá Európy v tomto olympijskom športe.

Členovia realizačného tímu odcestovali už v stredu popoludní autami, za ktorými ťahali prívesy s loďami a technickým materiálom, šestnásť pretekárov do Katalánska letelo vo štvrtok podvečer. Na letisku Girona sa všetci stretli a potom sa spoločne premiestnili do vyše 200 km vzdialeného dejiska bojov o tituly kontinentálnych šampiónov. „Šťastne sme pricestovali, všetci sú v poriadku. Do Seu sme prišli okolo druhej v noci. Všetci sme nevyspatí, ale teraz nás čaká vybaľovanie. Popoludní sa už idú pretekári trochu rozjazdiť na tichú vodu, podvečer máme tréning v kanáli,“ informoval vedúci slovenskej výpravy Róbert Orokocký.

Podľa jeho informácií v sobotu budú mať Slováci dve tréningové jednotky v areáli, od nedele už je urobený rozpis pre všetkých účastníkov šampionátu, každá výprava dostane k dispozícii areál na jednu hodinu denne. Súťaže sa začnú už vo štvrtok, semifinále a finále je potom naplánované na oba víkendové dni.

Nominácia SR na ME v Sue d´Urgell:

C1 muži: Michal Martikán, Alexander Slafkovský (obaja Dukla Liptovský Mikuláš), Matej Beňuš (ŠKP Bratislava)
K1 ženy: Elena Kaliská (Dukla Liptovský Mikuláš), Jana Dukátová (NŠC Bratislava), Dana Mann-Beňušová (ŠKP Bratislava)
C2: Pavol Hochschorner - Peter Hochschorner, Ladislav Škantár - Peter Škantár (všetci ŠKP Bratislava), Tomáš Kučera - Ján Bátik (Dukla Liptovský Mikuláš)
K1 muži: Martin Halčin (Dukla Liptovský Mikuláš), Marcel Potočný (ŠKP Bratislava), Ľubomír Janček (ŠKP Dolný Kubín)
C1 ženy: Katarína Macová (ŠKP Bratislava)