Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Na olympiádu pôjde Beňuš: Našťastie som to opäť ja, povedal
Zdielať na

Na olympiádu pôjde Beňuš: Našťastie som to opäť ja, povedal

BRATISLAVA / V silnej slovenskej vodnoslalomárskej disciplíne v súťaži singlkanoistov bude Slovensko na olympiáde v Paríži reprezentovať Matej Beňuš. Po vybojovaní miestenky mal však zrejme zmiešané pocity.

Vo finále Svetového pohára vo francúzskom Vaires-sur-Marne sa Matej Beňuš prezentoval dravou jazdou, no na olympijskom kanáli nazbieral až štyri trestné sekundy. To ho vyradilo z boja o pódium, skončil až ôsmy a stratil tak šancu na štvrtý majstrovský titul. Za Slovincom Božičom v celkovej klasifikácii zaostal o dva body.

"Mám zmiešané pocity: som rád, že do tretice idem na olympiádu, ale jazda mi nevyšla," povedal Beňuš.

Jazda ale nevyšla ani Beňušovmu hlavnému súperovi v boji o olympiádu Markovi Mirgorodskému. Na predposlednej protiprúdnej bránke číslo 20 stratil čas a následne minul záverečnú bránku. Najlepší spomedzi Slovákov bol vo finále veterán Alexander Slafkovský. Vybojoval si siedme miesto s jednou chybou a stratou vyše dve a pol sekundy na víťaza - Taliana Rafaela Ivaldiho. V predošlých dvoch nominačných pretekoch však nepostúpil do finále, a tak to na olympijskú miestenku nestačilo. "Chcel som skončiť sezónu s dobrým pocitom, je to také zmiešané," zamyslel sa Alexander Slafkovský.

V súťaži singlkanoistov bude v Paríži Slovensko reprezentovať Matej Beňuš, ktorý spomedzi krajanov podával najkonzistentnejšie výkony. "Všetci sme vynikajúci pretekári. Iba jeden z nás môže ísť do Paríža a našťastie som to opäť ja."

Súvisiace články