Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
MMA: Klein vs. Jones. Rozhodnú skúsenosti?
Zdielať na

MMA: Klein vs. Jones. Rozhodnú skúsenosti?

Zdroj: Fortuna

INZERCIA /  Priaznivci MMA mali vo svojich diároch veľkými písmenami zaznačený dátum 30. júl 2022. Práve v tento deň sa mal v Dallase na turnaji UFC 277 predstaviť slovenský fighter Ľudovít "Lajoš" Klein. Zápas s Ignaciom Bahamondesom bol však zrušený pre problémy čilského bojovníka s vízami. Lajoš sa tak predstaví o týždeň skôr v Londýne.

V poradí piatym súperom 27-ročného Slováka v najprestížnejšej MMA organizácii bude rovnako starý Walesan Mason Jones. Zápas je súčasťou turnaja UFC Fight Night, ktorý sa uskutoční 23. júla a v porovnaní s pôvodne plánovaným zápasom v Dallase si ho budeme môcť vychutnať v priaznivejšom čase. Prelims zápasy sú plánované od 18:00, zápasy na hlavnej karte aj so spomínaným zápasom Jones vs. Klein od 21:00. Turnaj vyvrcholí zápasom ťažkej váhy Blades vs. Aspinall.

V prípade, že si adrenalínový zážitok radi ešte zvýrazníte stávkovaním, práve tipovanie MMA zápasov je vždy vzrušujúcim dobrodružstvom. Počiatočné kurzy, ktoré v tomto prípade favorizujú viac Jonesa, môžu tipérom priniesť zaujímavé výhry. Podľa čoho sa teda rozhodnúť?

Skúsenosti mierne na strane Kleina

História už x-krát dokázala, že práve skúsenosti dokážu vyhrávať zápasy. Platí to rovnako pre hokej, cyklistiku aj MMA. A tie sú mierne na strane Kleina. V organizácii UFC to bude jeho piaty zápas. Doteraz má vyrovnané skóre dvoch výhier a dvoch prehier. Svoj prvý zápas v UFC absolvoval 26. 9. 2020 v Abu Dhabi proti Novozélanďanovi Shane Youngovi ako náhradník, len týždeň po podpise zmluvy s touto organizáciou. Vyhral knokautom a zaujímavosťou je, že Young súhlasil so zápasom napriek tomu, že Klein nestihol schudnúť na požadovaný váhový limit.

Po svojom víťaznom debute prišli dve prehry. Najskôr bol nad Kleinove sily Američan Michael Trizano, neskôr opäť Američan Nate Landwehr. Štvrtý zápas bol tak pre nášho bojovníka existenčný. Ak si chcel zabezpečiť novú zmluvu, musel vyhrať. V tomto boji platilo staré známe „do tretice všetko dobré.“ Kleinovi sa do cesty k predĺženiu si účinkovania v UFC postavil 5. marca 2022 tretíkrát v rade Američan, Devonte Smith. Lajoš vyhral na body a odmenou mu bola nová zmluva.

Mason Jones mal začiatok v UFC v porovnaní s Kleinom opačný. Svoj debut v elitnej MMA organizácii si odkrútil 20. januára 2021, kedy sa neúspešne postavil o 3 roky staršiemu Američanovi Michaelovi Lee Davisovi, pre ktorého to bol vtedy 3. zápas v UFC. Po tejto prehre nasledoval zápas s Alanom Patrickom, ktorý sa skončil predčasne a nebol vyhodnotený. Svoje zatiaľ jediné víťazstvo v UFC organizácii dosiahol Jones 23. októbra 2021 v súboji s Uganďanom Davidom Onamom, pre ktorého to bol vôbec prvý zápas v elitnej organizácii MMA.

Do súboja s Kleinom tak Jones vstupuje s vyrovnanou bilanciou jedného víťazstva a jednej prehry. Pred vstupom do UFC však vyhral všetky svoje zápasy v MMA. Celkovo má ako MMA bojovník za sebou 13 zápasov, v ktorých sa z víťazstva tešil 11-krát, premožiteľa spoznal len v jedinom spomínanom zápase s Mikom Davisom.

Naproti tomu, Klein sa v klietke predstavil už 22-krát s bilanciou 18 výhier a 4 prehier. Skúsenosti by tak mali byť mierne na strane Lajoša.

Ako tipovať MMA výsledky?

Malou nevýhodou pre Jonesa by mohlo byť aj to, že posledný zápas absolvoval ešte v minulom roku, kým Klein sa na aktuálny zápas naladil víťazstvom z marca tohto roka. Na druhej strane, doterajšia kariéra waleského bojovníka vzbudzuje rešpekt. Len jediná prehra tohto dvojnásobného šampióna britskej organizácie Cage Warriors, v ktorej pred príchodom do UFC pôsobil napríklad aj Conor McGregor, je dôkazom, že Kleina čaká veľmi náročný zápas. A nás divákov určite mimoriadne atraktívny duel. Stávkové kancelárie favorizujú Walesana.

MMA výsledky však dokážu prekvapiť. Bez šance ani zďaleka nie je ani náš reprezentant. Pri dobre zvolenej taktike a možno aj troche šťastia môže Jonesa odprevadiť domov kľudne aj knokautom. Ten by okúsil prvýkrát vo svojej MMA kariére. A ako sa hovorí, vždy je všetko prvýkrát. Tak prečo nie práve teraz?

Je, samozrejme, na každom tipujúcom, či sa bude rozhodovať podľa štatistík, podľa vlasteneckého srdca alebo momentálnej nálady. V prípade zápasov MMA je ponuka na tipovanie skutočne bohatá. Okrem víťaza súboja je možné tipovať napríklad aj to, či zápas skončí K.O., diskvalifikáciou či technickým K.O.

Tip pre vás: Fortuna ako generálny partner Ľudovíta Kleina vždy pripraví pre fanúšikov tipovania MMA zápasov zaujímavé bonusy. Inak tomu nie je ani v tomto prípade a noví hráči si tak môžu staviť za 30 eur bez rizika. Okrem toho získajú aj 30 free spinov na Casino hry.