Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Lenártová-Révajová na MS zlatá, Slovensko získalo 5 medailí
Zdielať na

Lenártová-Révajová na MS zlatá, Slovensko získalo 5 medailí

Zdroj: TASR

Najväčší úspech slovenskej výpravy na MS v kulturistike, fitnes a bodyfitnes žien a fitnes mužov v talianskom meste Como.

Výborne jej sekundovali aj ďalšie slovenské reprezentantky. Okrem Lenártovej-Révayovej si vybojovala bronzovú medailu Jana Kolbaská a Monika Korbová získala v kategórii do 168 cm dokonca striebro. Druhé miesto vo fitnes v kategórii nad 163 cm získala Barbora Bunčáková a v kategórii do 163 cm dosiahla Anna Mozolániová bronz. Slovenská výprava tak medailu nezískala iba v kulturistike, kde Eva Horváthová obsadila v kategórii do 55 kg 6. priečku.

Slovensko tak celkovo získalo päť cenných kovov a v hodnotení krajín skončilo na druhej priečke. "Je to obrovský úspech hlavne, keď si zoberieme, že z majstrovstiev Európy sme päť medailí nepriniesli. Tešia ma hlavne výkony našich mladých reprezentantiek Kolbaskej a Bunčákovej, ktoré dokázali, že aj tá nastupujúca generácia patrí do svetovej špičky. Navyše z viac ako päťdesiatich krajín sme skončili na výbornom druhom mieste," povedal pre TASR prezident SAKFST Michal Čapla.

Výsledky Sloveniek:
body fitnes:
do 158 cm: 1. Natália Lenártová-Révajová, 3. Jana Kolbaská
do 168 cm: 2. Monika Korbová

fitnes:
do 163 cm: 3. Anna Mozolániová
nad 163 cm: 2. Barbora Bunčáková

kulturistika:
do 55 kg: 6. Eva Horváthová