Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Briti dotiahli symbol olympiády do seriálu EastEnders. Naživo...
Zdielať na

Briti dotiahli symbol olympiády do seriálu EastEnders. Naživo...

Pochodeň s olympijským ohňom pre blížiace sa Hry XXX. olympiády sa objavila v populárnom britskom seriáli EastEnders. Ten sa vysiela nepretržite od roku 1985. Olympijský oheň v pondelkovej časti, ktorú videli milióny divákov, navštívil fiktívnu londýnsku časť Walford.

Fikcia vs. skutočnosť

Počas epizódy prišlo k niekoľkým nehodám s pochodňou na Albert Square. Pochodeň niesol seriálový hrdina Billy Mitchell, ktorého hrá Perry Fenwick. Časť epizódy vysielali naživo.

V skutočnosti v pondelok niesli pochodeň americká tenistka Venus Williamsová, herec zo seriálu Star Trek Patrick Stewart či britská tenisová jednotka Andy Murray.

EastEnders slovenským Panelákom

Téma olympijských hier sa v seriáli EastEnders neobjavila prvýkrát. V marci Kráľovská pošta potvrdila, že Olympijský park bude mať rovnaký poštový kód E20, ktorý v seriáli patrí Walfordu. Diváci už dávnejšie mohli vidieť, ako Billyho Mitchela nominovali za člena štafety s ohňom. Seriál vysielajú od februára 1985 na BBC One. Doteraz videli diváci 4465 epizód.

Olympijský oheň pred príchodom na Olympijský štadión v Londýne navštívi počas predposledného dňa putovania (26. júla) aj známe miesta britskej metropoly. Návštevníci ho budú môcť vidieť v sídle britských premiérov na Downing Street, v kráľovskom Buckinghamskom paláci, Katedrále sv. Pavla či v Hyde Parku.

Kto bude posledný?

Na Olympijskom štadióne sa plamene ohňa rozhoria 27. júla a definitívne zhasnú 12. augusta. Oheň pre olympijské hry v Londýne zapálili vo štvrtok 10. mája v starogréckej Olympii v ruinách 2600 rokov starého Chrámu bohyne Héry. Na Britské ostrovy dorazila pochodeň v piatok 18. mája, letecký špeciál pristál na vojenskej námornej základni Culdrose v Cornwalle.

V sobotu 19. mája sa začala samotná štafeta, trojnásobný olympijský víťaz v jachtingu Ben Ainslie s ňou vyrazil z "Konca sveta" - najzápadnejšieho cípu Britských ostrovov Land's Endu - smerom na sever.

Oheň prekoná púť dlhú 12 875 km, do cieľa na Olympijskom štadióne v Londýne príde 27. júla. Otázne je, kto bude posledným členom štafety s pochodňou. Pozrite si tipy, ako to vyzeralo pred 48 hodinami...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články