Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Z olympiády vylúčili taxikárov, tí protestujú pred parlamentom
Zdielať na

Z olympiády vylúčili taxikárov, tí protestujú pred parlamentom

Kým väčšina športových nadšencov sa olympiády nemôže dočkať, londýnski taxikári sa jej obávajú. Paradoxne im počas olympijských hier môžu klesnúť tržby. Dostali totiž zákaz jazdiť v pruhoch rezervovaných pre športovcov a funkcionárov. Preto sa rozhodli štrajkovať a zablokovali hlavnú križovatku v centre mesta.

My to prežijeme, ale čo ľudia

"Tržby nám pôjdu dole až o 40 percent. My to však prežijeme, ale čo ľudia, ktorí sa budú chcieť rýchlo dostať do nemocnice, divadla alebo do práce? Londýn bude pre nich zastavený," hovorí zástupca taxikárov Jonathan Myers.

Mnoho taxikárov si na protest chystá zobrať práve počas najväčšieho náporu na britský dopravný systém voľno. Starosta Londýna považuje, vylúčenie taxíkov z rýchlych pruhov za najlepšie riešenie. Máme tu okolo 25 tisíc taxíkov. Keby sme ich pustili do pruhov pre olympionikov, ich význam by úplne zanikol. Nemohli by sa rýchlo presúvať po meste, a to by bola katastrofa,“ tvrdí zase starosta Londýna Boris Johnson.

Ceny zdvihnúť nemôžu

Úrady zároveň odmietli požiadavku taxikárov, aby si mohli počas olympiády zdvihnúť ceny. Tvrdia, že to pošramotí povesť mesta. Vodiči to nechcú nechať len tak a ďalší štrajk pripravujú priamo na deň otvorenia olympijských hier.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články