Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
FOTOGALÉRIA. Toto je pýcha londýnskej olympiády. Zoznámte sa...
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Toto je pýcha londýnskej olympiády. Zoznámte sa...

Ešte pár dní a začne sa šialenstvo menom olympiáda. 27. júla sa na Olympijskom štadióne začne otvárací ceremoniál, ktorý oficiálne otvorí XXX. letné olympijské hry.

Tretí najväčší v Anglicku

Až 80 000 fanúšikov sa môže prísť pozrieť na svojich favoritov. Totiž taká je maximálna kapacita štadiónu. Okrem otváracieho ceremoniálu sa tu odohrajú aj boje o medaily v atletike. Kapacitou sa radí na tretie miesto vo veľkosti anglickým štadiónov.

Je postavený na Marshgate Lane v Stratforde. Rýchle občerstvenie vo vnútri nenájdete. Tvorcovia sa inšpirovali Majstrovstvami sveta vo futbale z roku 2006 a všetky stánky s občerstvením postavili pred štadiónom. Samozrejme, nebudú tam chýbať veľkoplošné obrazovky, aby nikto neprišiel o športový zážitok. 

Pohľad do vnútra

Ak nepatríte k tým šťastlivcom, ktorí si najväčšiu športovú udalosť roka pôjdu pozrieť naživo, ponúkame vám pohľad do útrob štadióna aspoň prostredníctvom fotiek. Cítite aj vy tú športovú atmosféru?

V Londýne sa olympiáda koná už tretíkrát. V roku 1948 sa jej zúčastnili aj manželia Zátopkoví. Vtedy ešte manželmi neboli, no ich lásku po pár mesiacoch od olympiády svadba naozaj spečatila.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články