Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Olympionici zložili sľub. Po autogramiáde odlietajú...
Zdielať na

Olympionici zložili sľub. Po autogramiáde odlietajú...

Slovenskí olympionici zložili oficiálny sľub. Presnejšie tá časť, ktorá v týchto dňoch nepreteká, ale je na Slovensku. A to do rúk prezidenta Ivana Gašparoviča v historickej budove Slovenskej národnej rady. Po dnešnej popoludňajšej autogramiáde už niektorí odlietajú do Londýna.

Prví pôjdu slalomári

Hoci sa Olympijské hry začnú až 27.7., prví členovia slovenskej výpravy odletia do Londýna už tento štvrtok. Obrovská akcia tohto typu si totiž vyžaduje aj zodpovedajúce technické či administratívne zabezpečenie.

Napríklad vodným slalomárom je potrebné zabezpečiť prepravu lodí, pre niektorých športovcov - strelcov zbrane. Jednoducho všetko musí prebehnúť hladko a bez komplikácií.

Hoci sa začne olympiáda približne o dva týždne a pár dní, niektorí športovci odlietajú do Londýna skôr. Napríklad naši slalomári odchádzajú už tento štvrtok, 12.7. , pretože ich súťaže sú medzi prvými.

Chodci ako poslední

Naopak, medzi poslednými, ktorí prídu do Londýna, budú chodci, ktorí dorazia až 9.8. Väčšina športovcov sa bude prepravovať autobusmi po osi Bratislava-Schwechat a odtiaľ lietadlom priamo do hlavného mesta Veľkej Británie, no niektorí, ako napríklad Peter Sagan, príde z Francúzska.

Sľub a autogramiáda

V utorok zložili naši športovci sľub do rúk prezidenta Ivana Gašparoviča. Priaznivci si prišli na svoje na MAGIO PLÁŽI v Bratislave, kde bola veľká autogramiáda.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články