Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Giggs kapitánom futbalového výberu Veľkej Británie na OH
Zdielať na

Giggs kapitánom futbalového výberu Veľkej Británie na OH

Zdroj: tasr

Bývalý waleský futbalový reprezentant Ryan Giggs bude kapitánom výberu Veľkej Británie na OH 2012 v Londýne (27. júla - 12. augusta).

Tridsaťosemročný Walesan sa do nominácie Stuarta Pearca dostal na úkor Davida Beckhama a je jedným z trojice hráčov nad 23 rokov, ktorí môžu byť súčasťou olympijského tímu. Ďalšími "staršími" hráčmi sú Giggsov krajan Craig Bellamy (FC Liverpool) a anglický obranca Micah Richards (Mancester City). Veľká Británia sa na turnaji stretne v A-skupine so Senegalom, Spojenými arabskými emirátmi a Uruguajom.

"Mám veľa skúseností, ktoré snáď dokážem preniesť na mladších spoluhráčov," povedal pre uefa.com Giggs, ktorému kapitánsku pásku udelil tréner britského výberu Stuart Pearce. "V tíme bolo viacero kandidátov na kapitána, no vybral som z nich práve Ryana, pretože má rešpekt všetkých spoluhráčov. Osobne sa teším na našu vzájomnú spoluprácu," vysvetlil Pearce.

Ryan Giggs sa s reprezentáciou Walesu nikdy nedostal na veľké podujatie, ale na svojom konte v drese Manchestru United má dvanásť titulov z Premier League, päťkrát triumfoval v FA Cupe a dvakrát vyhral Ligu majstrov. V roku 2007 ukončil reprezentačnú kariéru, waleský dres si obliekol dovedna 64-krát.