Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Gönci i Pešková finišujú s prípravou do Londýna
Zdielať na

Gönci i Pešková finišujú s prípravou do Londýna

Zdroj: TASR

Slovenských puškárov budú na OH 2012 v Londýne zastupovať takisto ako pred štyrmi rokmi v Pekingu Jozef Gönci a Daniela Pešková. Obaja už majú za sebou generálky pred blížiacim sa vrcholom roka.

Dvojnásobný bronzový olympijský medailista Gönci v závere uplynulého týždňa absolvoval medzinárodné preteky Grand Prix Innsbruck v Rakúsku, kde postupne obsadil 4. miesto vo vzduchovej puške 60, 17. priečku v ľubovoľnej malokalibrovke 60 a 9. pozíciu v ľubovoľnej malokalibrovke 3x40.

"Zrejme to bola moja posledná súťaž pred OH. Inak som v neustálom tréningovom procese, ktorý striedam s regeneráciou a kondičnou prípravou," uviedol 38-ročný Košičan, ktorý bude vlajkonosičom výpravy SR.

Po februárových ME vo Fínsku sa Gönci podrobil operácii očí, pred svojou piatou účasťou pod piatimi kruhmi sa cíti zdravotne fit. "Nesťažujem sa. Zdá sa, že je všetko v poriadku, aj oči sú OK."

Puškárovi VŠC Dukla Banská Bystrica sa v olympijskej sezóne nedarilo podľa predstáv, jeho maximom boli umiestnenia v druhej desiatke, ale napriek tomu verí, že v Londýne to bude v jeho podaní lepšie. "Počas pretekov seriálu Svetového pohára som mal príliš veľa technických problémov s materiálom. To je však teraz už za nami, nebudem sa k tomu vracať. Samozrejme, že som chcel mať podstatne lepšie výsledky v olympijskej sezóne, ale nič sa nedá robiť, takto to vyšlo. Verím, že v Londýne to bude lepšie," dodal najstarší zo slovenských olympionikov na nadchádzajúcich hrách.

Daniela Pešková sa predminulý víkend súťažne predstavila v extralige v Domaniži, kde sa predviedla v dobrej forme a zvíťazila v športovej puške 3x20 i 60. "V príprave sme zatiaľ stihli všetko, čo sme si naplánovali s mojím realizačným tímom. Po extralige som zostala v Domaniži na sústredení a posledné dva týždne pred odletom už budeme dolaďovať formu v Bratislave na domácej strelnici," prezradila pre SITA Pešková a k náplni týchto dní poznamenala: "Ráno mám kondičný tréning, po ktorom nasleduje strelecká časť prípravy. Nezabúdam ani na regeneráciu. Chýba mi súťažné napätie, ale snažíme sa k nemu čo najviac v tréningu priblížiť."

Dvadsaťosemročná členka SŠŠR MV SR pocestuje do Londýna s cieľom zlepšiť svoje najlepšie umiestnenie, ktorým je 9. priečka vo vzduchovej puške 40 z OH 2008 v Pekingu.