Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Jedna z Vlhovej rivaliek nenastúpi na prvé preteky sezóny. Wendy Holdener si pri tréningu zlomila obe ruky
Zdielať na

Jedna z Vlhovej rivaliek nenastúpi na prvé preteky sezóny. Wendy Holdener si pri tréningu zlomila obe ruky

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Naša historicky najúspešnejšia zjazdová lyžiarka bude mať úvod sezóny o čosi ľahší. Zranenie zápästia vyradilo jej švajčiarsku konkurentku, Wendy Holdener z hry minimálne na mesiac.

Olympijská víťazka a majsterka sveta počas kondičného tréningu spadla z náradia a zlomila si kostičky na oboch zápästiach. S informáciou prišiel Švajčiarsky lyžiarsky zväz na svojej webovej stránke a priblížil aj dobu rekonvalescencie pretekárky. "Vďaka včasnému zásahu a určeniu správnej diagnózy odhadujeme, že pretekárka môže začať s voľným lyžovaním približne o mesiac. Potom pôjdu jej ruky na röntgen a ten ukáže, či bude pripravená na preteky v Levi alebo nie,znie oficiálne vyjadrenie lyžiarskej asociácie.

Podľa lekára ženského tímu švajčiarskej reprezentácie, Waltera O. Freya, je regenerácia komplikovanejšia, než sa môže zdať: "Zlomené kosti v zápästiach musia byť úplne zahojené. Dnešná technika a obzvlášť v slalome vystavuje zápästia veľkým silám." Isté tak je, že Holdener vynechá slalom v rakúskom Soldene a jej účasť v Levi je stále neistá.

V prípade neúčasti na ďalších pretekoch by švajčiarska pretekárka výrazne stratila v celkovom hodnotení malého či veľkého krištáľového glóbusu. Trojnásobná majsterka sveta, víťazka olympijských hier a pretekárka s 27 pódiovými umiestneniami v Svetovom pohári sa tak pokúsi o čo najrýchlejší návrat, do pozornosti však bude musieť brať aj zdravotné riziká.

Súvisiace články