Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Verejnosť očakávala jeho prehru, nikto mu neveril, a predsa zanechal nezmazateľnú stopu v histórii MMA
Zdielať na

Verejnosť očakávala jeho prehru, nikto mu neveril, a predsa zanechal nezmazateľnú stopu v histórii MMA

BRATISLAVA / Sobotňajší galavečer Oktagon 15 sa nezmazateľne zapísal do histórie miešaných bojových umení (MMA) na území Česka a Slovenska. V mimoriadne sledovanom "Zápase storočia" triumfoval rodák z Dunajskej Stredy Attila Végh nad najlepším český bojovníkom Karlosom Vémolom. Zápas trval iba 127 sekúnd, po ktorých Végh knokautoval svojho súpera.

Slovenský bojovník priznal, že v "Zápase storočia" očakávala verejnosť jeho prehru. "Okrem môjho tímu, rodiny a verných fanúšikov mi nikto neveril. Hovorili mi, že aj keď prehráš, tak budeš náš šampión. Nakoniec to však vyšlo. Teraz potrebujem oddych, s manželkou čakáme bábätko, ale s kariérou rozhodne nekončím," skonštatoval v bezprostrednej reakcii po zápase Végh.

Najlepší český bojovník Karlos Vémola sa viackrát pokúsil dianie zvrátiť do súboja na zemi, Végh však každý pokus nekompromisne zrušil a sám poslal na súpera niekoľko dobre mierených tvrdých úderov, pričom po poslednom sa už Čech nezorientoval a ostal ležať. 

Motiváciou bola predchádzajúca prehra 

"Predchádzajúca prehra ma brutálne nakopla. Týždeň po nej som sa trápil, ale potom prišla ponuka, že pôjdem s Karlosom. Znova sa vo mne niečo zobudilo, začal som opäť drieť ako blázon. Štyri mesiace sme robili s celým mojím tímom, nie je to len o mne. Prešiel som si za štyri mesiace peklom, po každom tréningu som mal slzy v očiach. Mal som jediný cieľ, aby som zdolal Karlosa. Nedával som do toho emócie, mal som mentálneho kouča, ktorý mi pomohol. Všetko bolo nastavené a vyšlo to," povedal Végh na pozápasovej tlačovej konferencii.

​Karlos Vémola prehral knokautom po prvýkrát v živote. Pri 27 víťazstvách to bola jeho šiesta prehra. "V prvom rade musím zagratulovať veľkému slovenskému šampiónovi. Okomentovať zápas nemôžem, pretože som ho nevidel a príliš si z neho nepamätám. Určite bola chyba, že som do toho nešiel agresívne ako vždy. Neviem, či ma zamrazila aréna, možno som nerešpektoval jeho údery. Nemyslel som si, že budú také tvrdé. Musím sa pozrieť, kde som urobil chybu. Všetky sny sa mi rozplynuli, musím sa s tým vyrovnať a zamyslieť sa, čo bude so mnou. UFC sa mi už nepodarí, ak mi Attila s promotérmi ponúknu odvetu, musím ísť po nej. Teraz som mohol stratiť všetko, v odvete by som už nemal čo stratiť. To nič nemení na tom, že dnes vyhral lepší, a to bol Attila Végh."

Celý súboj si môžete pozrieť tu: 

Súvisiace články