Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Príprava na zápas bola ako týranie, hovorí Attila Végh po víťazstve v súboji storočia
Zdielať na

Príprava na zápas bola ako týranie, hovorí Attila Végh po víťazstve v súboji storočia

BRATISLAVA / Sobotňajší galavečer Oktagon 15 sa nezmazateľne zapísal do histórie miešaných bojových umení (MMA) na území Česka a Slovenska. V mimoriadne sledovanom "Zápase storočia" triumfoval rodák z Dunajskej Stredy Attila Végh nad najlepším český bojovníkom Karlosom Vémolom. Zápas trval iba 127 sekúnd, po ktorých Végh knokautoval svojho súpera.

​Papierovým favoritom bol Vémola, ale svojim výkonom zaostal za očakávaniami. Végh bol od začiatku súboja veľmi aktívny, ľahký na nohách a napokon uštedril "Terminátorovi" prvú prehru od augusta 2015.

"Tvrdo sme s mojim tímom pracovali, všetkým ďakujem. Mal som štvormesačnú prípravu - bolo to doslova týranie. Takúto prípravu som nikdy nemal, Karlos ma nemohol ničím prekvapiť," povedal v televíznom rozhovore Végh.

Slovenský bojovník takisto priznal, že v "Zápase storočia" očakávala verejnosť jeho prehru.

"Okrem môjho tímu, rodiny a verných fanúšikov mi nikto neveril. Hovorili mi, že aj keď prehráš, tak budeš náš šampión. Nakoniec to však vyšlo. Teraz potrebujem oddych, s manželkou čakáme bábätko, ale s kariérou rozhodne nekončím," skonštatoval v bezprostrednej reakcii po zápase Végh.

​Attila Végh upravil svoju bilanciu v profesionálnej kariére na 33 víťazstiev, deväť prehier a dve remízy.

Zároveň dostal v pražskej O2 Arene otázku aj ohľadom možnej odvety s Karlosom Vémolom, pri ktorej sa mu trošku zaplietol jazyk.

"Ja takéto veci neriešim, na to máme ešte čas. Hlavne teraz je, že 'spln sa mi senil' a som veľmi šťastný," dodal Végh.

Celý súboj si môžete pozrieť tu: 

Súvisiace články