Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuzminová po návrate domov: Veľmi ma to bolí, veľmi ma to mrzí
Zdielať na

Kuzminová po návrate domov: Veľmi ma to bolí, veľmi ma to mrzí

VIEDEŇ/BRATISLAVA / Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová je doma! V utorok pooobede pristála na viedenskom letisku. Reportérka Alena Malchová bola pri tom.

"Nemám sa na čo sťažovať. Myslím, že táto sezóna vyšla nad očakávania," začala rozhovor Anastasia Kuzminová. Vrcholom sezóny boli majstrovstvá sveta a olympiáda, podľa Kuzminovej sa ale podarilo oveľa viac.

Veľký glóbus jej ušiel o tri body. A práve z tohto neúspechu, aj napriek dvom zlatým medailám z olympiády, je veľmi sklamaná. "Práve preto nemám náladu o tom rozprávať. Veľmi ma to bolí, veľmi ma to mrzí. Keby mi niekto na začiatku sezóny povedal, že Nasťa budeš bojovať o celkové víťazstvo v Svetovom pohári, tak by som sa usmiala a povedala, že to nemôže byť pravda. Nikdy som tak blízko nebola k víťazstvu. Spravili sme všetko pre to, aby to vyšlo," dodáva Kuzminová.

"Je to šport, je to život. Treba to predýchať a povedať si, že pre niečo sa to malo stať. Aj napriek tomu ani jeden pretek, ani jednu netrafenú ranu neľutujem," hovorí Kuzminová.

Kuzminová si myslí, že Kaisa Mäkäreinen bola v poslednom preteku o niečo silnejšia. "Ešte nikdy som tak sezónu od začiatku do konca neodmakala," hovorí Kuzminová.

Posledný pretek Svetového poháru sa konal v ruskom Ťumeni, odkiaľ Nasťa pochádza. Prejavilo sa to aj na počte fanúšikov, ktorí skandovali jej meno. "Nedalo sa to neregistrovať. Aj to, že tak veľmi mi držali palce a tak veľa ich prišlo a kričalo Nasťa, Nasťa, Nasťa, tak sa to nedalo odignorovať a sústrediť sa len na prácu. Veľmi som chcela," uviedla Nasťa Kuzminová.

Čo ďalej s kariérou

Ako a či bude Nasťa ďalej pokračovať v kariére zatiaľ ani sama netuší. "Určite potrebujem najskôr zregenerovať aj hlavu a potom sa možno o tom budeme vedieť rozprávať." 

Slovenská biatlonistka Anastasia kuzminová tesne nezískala veľký glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári 2017/2018. Rozhodnutie v neprospech 33-ročnej trojnásobnej olympijskej víťazky padlo v nedeľu v záverečnom 22. individuálnom súperení súťažného ročníka, pretekoch na 12,5 km s hromadným štartom v Kuzminovej rodnom ruskom Ťumeni na konci 9. kola seriálu. Zo sumárneho prvenstva sa napokon raduje Fínka Kaisa Mäkäräinenová. Kuzminová je od piatka držiteľkou malého glóbusu za šprint a v sobotu dobyla ďalší v stíhačke.

Víťazkou derniéry sa stala Bieloruska Daria Domračevová pred Slovenkou Paulínou Fialkovou, pre ktorú je to dosiaľ životný výsledok, zaostala iba o 1,8 sekundy. Bieloruska aj Slovenka absolvovali jeden trestný okruh. Tretia po sklopení všetkých dvadsiatich terčíkov bola Francúzka Anais Chevalierová s odstupom 6,6 s.

Súvisiace články