Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krásnu volejbalistku a miss pripravila rakovina o nohu, aj napriek tomu sa nevzdáva
Zdielať na

Krásnu volejbalistku a miss pripravila rakovina o nohu, aj napriek tomu sa nevzdáva

TEXAS / Hrala volejbal na vrcholovej úrovni, stala sa kráľovnou krásy MISS TEEN USA, no jej cestu jej prekazila zákerná choroba. Jillian Williams sa však nevzdala, boj nad rakovinou vyhrala a aj napriek tomu, že ju pripravila o nohu, stále má veľké sny, ktoré je odhodlaná si splniť.

Len dvadsaťročná Jillian z Odemu v Texase mala veľké plány. Stala sa kráľovnou krásy v súťaži MISS TEEN USA a bola z nej aj talentovaná volejbalistka. Rakovina ju však pripravila o nohu. Jillian podstúpila najmodernejšiu operáciu kolena a členka a tak jej museli doktori amputovať strednú časť končatiny. 

Začalo to vo februári minulého roku, kedy jej lekári diagnostikovali takzvaný Ewingov syndróm. Je to obzvlášť agresívny druh rakoviny kostí. 

Jillian podstúpila operáciu, ktorá je zachránila život, no zároveň ju pripravila o nohu. Lekári však mysleli aj na jej budúcnosť. Spodnú časť nohy jej lekári otočili o 180 stupňov, aby mohla členok používať namiesto kolena. Nohu jej potom nahradili umelou protézou. 

Texasanka sa nevzdáva a aj napriek tejto život ohrozujúcej komplikácii sníva o tom, že bude svoju krajinu reprezentovať v paralympijskom volejbalovom tíme. "Mojím mottom je, že pokiaľ človek chce výnimočný život, musí byť výnimočný. Mám pocit, že to spĺňam. Prekonala som otočnú plastiku, boj s rakovinou a výnimočné je všetko, čo v živote robím," povedala Jellin pre Daily Mail.

Súvisiace články