Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Český mládežnícky reprezentant David Bystroň spáchal samovraždu
Zdielať na

Český mládežnícky reprezentant David Bystroň spáchal samovraždu

PRAHA / Niekdajší český futbalista David Bystroň spáchal samovraždu. Podľa informácii českého portálu idnes.cz sa 34-ročný Bystroň obesil v pivnici svojho domu vo Švajčiarsku, kde nechal aj list na rozlúčku.

Český isport uviedol, že bývalý mládežnícky reprezentant bol ešte vo štvrtok aktívny na komunikačnej sieti viber, potom sa však náhle odmlčal. David Bystroň odštartoval profesionálnu kariéru v Baníku Ostrava, s ktorým získal jeden majstrovský titul. Neskôr skúsil zahraničný angažmán v bulharskom mužstve Levski Sofia, odkiaľ prestúpil do Viktorie Plzeň. Práve tam prežil Bystroň najlepšie roky svojej kariéry. V roku 2011 získal s "Viktorkou" ďalší český titul a následne si zahral v skupinovej fáze Ligy majstrov, kde sa prezentoval gólom do siete AC Miláno.

Po stretnutí Ligy majstrov s bieloruským klubom BATE Borisov však Bystroň neprešiel dopingovou kontrolou, v jeho tele našli stopy metamfetamínu. Defenzívny pilier Plzne dostal do Európskej futbalovej únie (UEFA) dištanc na dva roky a jeho zamestnávateľ s ním preto neskôr rozviazal kontrakt. Počas trestu si stihol urobiť trénerský kurz a získal licenciu.

Po vypršaní dištancu v roku 2014 skúsil rodák z Levoče reštartovať kariéru v druholigovom Olomouci, ale pre opakujúce sa zranenia ukončil v 32 rokoch profesionálnu kariéru. Neskôr hral futbal v piatej najvyššej švajčiarskej súťaži za US Schluein Ilanz.

Súvisiace články