Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vlhová v Maribore štvrtá, Velez-Zuzulová vypadla v 1.kole
Zdielať na

Vlhová v Maribore štvrtá, Velez-Zuzulová vypadla v 1.kole

MARIBOR / Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila štvrté miesto v nedeľňajšom slalome Svetového pohára alpských lyžiarok v slovinskom Maribore.

Vlhová v súčte oboch kôl zaostala iba o 10 stotín za obhajkyňou slalomového glóbusu Švédkou Fridou Hansdotterovou, ktorá sa prvýkrát v sezóne predrala na tretí stupienok. Víťazkou sa stala fenomenálna Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá si napriek veľkej chybe v druhom kole pripísala 24. slalomové víťazstvo v pretekoch SP v kariére a piate v tejto disciplíne v aktuálnej sezóne. Keďže slovenská stálica Veronika Velez-Zuzulová nedokončila dobre rozbehnuté 1. kolo, Shiffrinová zvýšila svoj náskok na čele slalomového poradia na 110 bodov. Vlhová po 50-bodovom zásahu zostala štvrtá. "Urobila som chybu. Sama neviem, čo sa vlastne stalo. Musím si pozrieť video a vyhodnotiť si to. Nemyslím si, že za to môže krátky tréningový výpadok. Riskovala som. Slalom je aj o takýchto chybách," uviedla Veronika Velez-Zuzulová.

V Maribore sa v šiestom slalome sezóny 2016/2017 vôbec prvýkrát stalo, že Slovenka chýbala na stupňoch víťazov. Bojovníčke Vlhovej na posun vyššie nestačil ani druhý najlepší čas druhého kola, v ktorom predviedla dynamickejšiu a technicky vyváženejšiu jazdu ako v prvom kole, keď najmä spočiatku hľadala správny rytmus medzi nahusto osadenými bránkami. V štartovnej listine 1. kola figuroval v tejto sezóne rekordný počet 81 slalomárok, 22 z nich svoju jazdu nedokončilo vrátane Velez-Zuzulovej. Prvé kolo slalomu na trati Radvanje postavil taliansky tréner Vlhovej Livio Magoni. Mariborský kopec nebol profilom taký náročný ako ten záhrebský spred pár dní, kde sa slalomové ženské preteky skončili totálnym triumfom Sloveniek - zvíťazila Velez-Zuzulová pred Vlhovou.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Maribor (Slovin.):

Slalom žien (1.+2. kolo): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:39,61 min, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,19 s, 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,31, 4. Petra Vlhová (SR) +0,41, 5. Nina Lösethová (Nór.) +0,88, 6. Šárka Strachová (ČR) +1,34,...Veronika Velez-Zuzulová (SR) - nedokončila 1. kolo

Súvisiace články