Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovenky ovládli Záhreb! Víťazstvo Velez-Zuzulovej, Vlhová druhá
Zdielať na

Slovenky ovládli Záhreb! Víťazstvo Velez-Zuzulovej, Vlhová druhá

ZÁHREB / Slovenské reprezentantky ovládli utorkový slalom Svetového pohára alpských lyžiarok v chorvátskom Záhrebe.

Jeho víťazkou sa stala Veronika Velez-Zuzulová

S náskokom 24 stotín sekundy pred Petrou Vlhovou, tretia Češka Šárka Strachová zaostala za Velez-Zuzulovou o ďalších 0,28 s. Tridsaťdvaročná Bratislavčanka Velez-Zuzulová naplno využila zaváhanie Američanky Mikaely Shiffrinovej v 1. kole a v hodnotení slalomu sa na ňu dotiahla na rozdiel desiatich bodov.

Veronika Velez-Zuzulová bola líderkou slalomu už po 1. kole, v ktorom dosiahla o 39 stotín sekundy lepší čas ako Rakúšanka Bernadette Schildová. Tá napkon skončila až piata.

"Sú to obrovské emócie, ale stojí to za to. Je to veľké zadosťučinenie, že robíme niečo dobre. Slovensko má dve neskutočné dievčatá. Bol by som rád, keby Veronika ešte pár rokov potiahla s Peťou, obom babám to neskutočne sedí," povedal po pretekoch Igor Vlha, otec Petry Vlhovej.

SITA

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Záhreb (Chor.) - utorok - výsledky:

Slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 2:02,53 s, 2. Petra Vlhová (SR) +0,24 s, 3. Šárka Strachová (ČR) +0,52, 4. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,83, 5. Bernadette Schildová (Rak.) +1,16, Marie-Michele Gagnonová (Kan.) +1,91

Súvisiace články