Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Petre Vlhovej nevyšlo prvé kolo obrovského slalomu, nepostúpila
Zdielať na

Petre Vlhovej nevyšlo prvé kolo obrovského slalomu, nepostúpila

Zdroj: SITA

MARIBOR / Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej nevyšlo prvé kolo obrovského slalomu v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok v slovinskom Maribore. Po chybe v hornej časti ešte pred prvým medzičasom ju vyhodilo mimo trate, vzápätí sa vrátila späť a do cieľa prišla na 58. mieste s veľkým odstupom 5,80 s za líderkou priebežného poradia Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Tento výsledok znamená, že Vlhová sa po skončení 1. kola ocitla vôbec po prvý raz v tejto sezóne mimo bodovaného umiestnenia v obrovskom slalome. Predtým skončila dvakrát ôsma (Sölden, Semmering), dvakrát trinásta (Killington, Semmering) a raz dvadsiata druhá (Sestriere).

Dvadsaťjedenročná Liptáčka sa na trati Pohorje 2 nad Mariborom predstavila s najnižším číslom v kariére 17, čo je výsledok jej skvelého progresu v aktuálnej sezóne pod vedením talianskeho trénera Livia Magoniho. Pre porovnanie - v úvodných pretekoch súťažného ročníka v rakúskom Söldene mala štartovné číslo 55.

Po 1. kole v Maribore vedie americká favoritka Shiffrrinová o 7 stotín sekundy pred Taliankou Sofiou Goggiovou a 20 stotín pred Francúzkou Tessou Worleyovou. V štartovnom poli figurovalo dovedna 74 pretekárok. S číslom 34 sa predstavila Slovinka Tina Mazeová, ktorá domácim divákom predviedla rozlúčkovú exhibičnú jazdu v kariére.

Súvisiace články