Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
GO ZUZU GO! Slovenky ovládli Slalom v Záhrebe
Zdielať na

GO ZUZU GO! Slovenky ovládli Slalom v Záhrebe

ZÁHREB / Slovenské lyžiarky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová ovládli slalom v chorvátskom Záhrebe. Na skvelom treťom mieste skončila Češka Šárka StrSlovenky ovládli Záhreb! Víťazstvo Velez-Zuzulovej, Vlhová druháachová. Spomínate si na hymnu GO ZUZU GO, ktorá vznikla na počesť Veroniky Velez-Zuzulovej na svetovom pohári v Jasnej?

Slovenské reprezentantky ovládli utorkový slalom Svetového pohára alpských lyžiarok v chorvátskom Záhrebe. Jeho víťazkou sa stala Veronika Velez-Zuzulová s náskokom 24 stotín sekundy pred Petrou Vlhovou, tretia Češka Šárka Strachová zaostala za Velez-Zuzulovou o ďalších 0,28 s.

Tridsaťdvaročná Bratislavčanka Velez-Zuzulová naplno využila zaváhanie Američanky Mikaely Shiffrinovej v 1. kole a v hodnotení slalomu sa na ňu dotiahla na rozdiel desiatich bodov. "Tento triumf bol náročný, od prvej po poslednú bránku. Mám radosť z víťazstva, snívala som o triumfe pred záhrebskými fanúšikmi a konečne sa mi to aj podarilo. Je skvelé, že sme sa na pódium dostali hneď dve Slovenky, tretie miesto Šárky to ešte prikrášlilo," povedala do televíznych kamier Velez-Zuzulová.

"Veľmi sa teším. Na trati som videl iba Veronikinu strednú pasáž, tam to bolo fajn. Trochu strácala v závere, ale možno je to aj dôsledok choroby, ktorá ju zastihla," zneli slová jej otca Timoteja Zuzulu.

Súvisiace články