Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Anton Siekel novým prezidentom SOV
Zdielať na

Anton Siekel novým prezidentom SOV

BRATISLAVA / Slovenský olympijský výbor (SOV) má po sedemnástich rokoch nového prezidenta.

Stal sa ním Anton Siekel, ktorého do tejto funkcie zvolili delegáti sobotňajšieho 51. valného zhromaždenia SOV v Bratislave. Štyridsaťsedemročný bratislavský rodák (nar. 23. októbra 1969) získal v tajnej voľbe v prvom kole 88 hlasov. Podnikateľ, čestný predseda Slovenského zväzu džuda a šéf správnej rady Nadácie SOV Siekel strieda vo funkcii Františka Chmelára, ktorý ju vykonával od roku 1999. "Ďakujem za dôveru, ktorú ste mi dali. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby sme v rámci SOV viedli konštruktívny dialóg a hľadali riešenia na všetky otázky. Rád by som sa poďakoval pánovi Chmelárovi za všetky roky, ktoré viedol SOV a všetko čo spravil," uviedol v ďakovnom prejave Anton Siekel. Jeho súpermi boli Branislav Delej (9 hlasov), Milan Jagnešák (5) a Marian Majzlík (6).

"Cítim silný záväzok. Potvrdilo sa, že komunikácia, ktorú som viedol v posledných týždňoch, mesiacoch, bola reálna. Vidím veľký záujem celého športového hnutia o spoluprácu. Je radosť robiť s ľuďmi, ktorých viete spojiť. Je to perspektívne, aby sme vedeli diskutovať nad veľmi ťažkými témami, ktoré pred nami budú stáť," skonštatoval pred médiami Anton Siekel. "Prvý raz v živote som sa nerozhodoval sám za seba, ale musel som sa uchádzať o dôveru. Nebolo to ľahké, o to viac ma teší výsledok." O konkrétnych menách najbližších spolupracovníkov krátko po zvolení ešte nevravel.

"Nie je princípom procesného riadenia, aby som ja hovoril, koho preferujem. Nie je to správne a vôbec sa tým nebudem riadiť. Nie je to o mojich osobných empatiách a sympatiách. Ja viem presne, ktorý človek profilovo má byť na ktorej pozícii. Na mene dnes nezáleží. Každý, kto má záujem prísť a pracovať pre SOV, bude mať možnosť a bude sa o ňom diskutovať. Platí to bez výnimky. Aj s neúspešnými kandidátmi na prezidenta máme veľa spoločných tém. Nerozlišujeme sa v cieľoch, ktoré sme prezentovali, iba v ceste. Pán Marian Majzlík je výborný v problematike športu mládeže. Bol by veľký hriech to teraz odignorovať. Určite budeme spolupracovať. Chcem, aby zo SOV bola funkčná firma, v ktorej zamestnanci chodia do roboty s vedomím, že presne vedia, čo majú robiť, že práca ich teší a motivuje. V pondelok o ôsmej budem na SOV a porozprávam sa s každým zamestnancom, aké sú jeho predstavy a moje očakávania., ako on vidí svoju budúcnosť. Platí, čo som povedal - že plat venujem nadácii. Moja misia je štvorročná. V prípade, že by som nevidel, že mám dosah na zmeny, prídem a poviem: 'Nie som schopný splniť, to, čo deklarujem a nebudem čakať štyri roky'."

Súvisiace články