Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Úspešný reparát v Tepliciach: Sagan dve kolá viedol, skončil štvrtý
Zdielať na

Úspešný reparát v Tepliciach: Sagan dve kolá viedol, skončil štvrtý

TEPLICE / Slovák Peter Sagan obsadil štvrté miesto v sobotňajších pretekoch Českého pohára v horskej cyklistike v elitnej kategórii cross country mužov a pretekárov do 23 rokov v Tepliciach. Víťazom sa stal domáci favorit Jan Škarnitzl (1:37:06,1 h), ktorý je na rozdiel od Sagana špecialistom na horské bicykle. Druhý skončil Belgičan Ruben Scheire a tretí ďalší český reprezentant Jiří Novák.

Sagan zaostal za víťazom o 1:09,9 min a za tretím stupienkom o 31,5 s. Úradujúcemu majstrovi sveta v cestných pretekoch s hromadným štartom Saganovi vyšiel reparát za nevydarené minulotýždňové preteky v rakúskom Grazi, kde po páde nebol medzi klasifikovanými v cieli a skončil s odreninami.

Po dvoch kolách viedol

V kúpeľnom parku v Tepliciach si na 4,4 km dlhom okruhu počínal oveľa lepšie. V prvých dvoch kolách viedol vyše 60-členný pelotón, neskôr klesol na piatu priečku.

Tri kolá pred koncom už bol tretí, ale vyššie sa nedostal. V siedmom kole "spadol" na štvrté miesto a na ňom už zotrval aj po prejazde cieľom po záverečnom ôsmom okruhu. "Polovicu kola som išiel na pichnutom kolese. Všetky zjazdy som behal," povedal po preteku Peter Sagan. 

Stále sa nerozhodol

Od horského bicykla si dá Sagan na čas pauzu, v najbližších dňoch odlieta do USA na cestné preteky.

Najlepší slovenský cyklista sa stále nerozhodol, v akej disciplíne bude štartovať v na olympiáda v Rio de Janeiro. "Akurát som došiel preteky, tak sa k tomu nebudem vyjadrovať," povedal.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články