Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prvé body Petry Vlhovej v obrovskom slalome SP
Zdielať na

Prvé body Petry Vlhovej v obrovskom slalome SP

FLACHAU / Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila skvelé 14. miesto v nedeľňajšom obrovskom slalome Svetového pohára alpských lyžiarok v rakúskom Flachau.

Dvadsaťročná Liptáčka sa na výslednú 14. priečku posunula z 23. pozície po 1. kole a prvýkrát v kariére si pripísala body do hodnotenia obrovského slalomu vo Svetovom pohári. V 2. kole dosiahla mladá Slovenka siedmy najlepší čas. Víťazkou vo Flachau sa stala Nemka Viktoria Rebensburgová s náskokom 94 stotín sekundy pred Slovinkou Anou Drevovou, líderkou po 1. kole. Tretia skončila Talianka Federica Brignoneová (+0,99).

Vlhová vyťažila aj z rýchlo sa meniacich podmienok na trati 2. kola, keď viaceré elitné pretekárky doplatili na zhoršenú viditeľnosť a silnejúce sneženie. Štyri obrakárky druhé kolo nedokončili, medzi nimi aj americká spolufavoritka Lindsey Vonnová. Na čele celkového poradia SP zostala Švajčiarka Lara Gutová, Vlhová poskočila už na 13. miesto. Slalomová špecialistka Velez Zuzulová je siedma.

V konkurencii 65 pretekárok 1. kola mala Petra Vlhová nevýhodné vysoké číslo 63, napriek tomu sa prvýkrát v kariére prebojovala do 2. kola v obrovskom slalome v rámci Svetového pohára. Zverenka trénera Ivana Iľanovského má formu ako hrom. V tejto sezóne sa zaradila do svetovej špičky v slalome, keď zvíťazila v pretekoch vo švédskom Aare a dvakrát bola v Rakúsku tretia - na sklonku roka 2015 v Lienzi a pred dvoma dňami práve vo Flachau. Teraz prvýkrát naznačila, že môže miešať karty aj v obrovskom slalome.

Súvisiace články