Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Drsná zjazdárka bude pykať! Otca zhodila zo schodov
Zdielať na

Drsná zjazdárka bude pykať! Otca zhodila zo schodov

SALT LAKE CITY / Americká olympijská víťazka v super G alpských lyžiarok z Nagana 1998 Picabo Streetová má na krku obvinenia z napadnutia a domáceho násilia.

Podľa polície v utahskom Park City zhodila zo schodov svojho otca. Incident sa odohral v predvianočnom čase 23. decembra a pri objasňovaní prípadu môže zohrať rolu aj svedectvo troch detí, ktoré sa na rodinnú hádku museli pozerať.

Roland Street vypovedal, že roztržku s dcérou vyvolal jeho náraz do steny domu pri snahe naštartovať auto. Keď vystúpil a vrátil sa do domu, prerástla výmena názorov do fyzickej konfrontácie. Podľa 44-ročnej trojnásobnej olympioničky ju otec ťahal za vlasy. Sedemdesiatšesťročný muž zase tvrdil, že dcéra doňho strčila tak, že spadol zo schodov, a zamkla ho v pivnici. Privolaná policajná hliadka Streetovú zadržala, prepustili ju na kauciu. O dva týždne ju prokurátor obvinil z troch bodov menej závažného trestného činu domáceho násilia v prítomnosti dieťaťa a jedného bodu menej závažného trestného činu napadnutia.

Obhajca Jason Richards uviedol, že Streetová sa necíti byť vinná a udalosť považuje za súkromnú rodinnú záležitosť. Preto verí, že sa vyrieši v priateľskom duchu.

Picabo Streetová má okrem naganského zlata v zbierke aj olympijské striebro zo zjazdu v LiIlehammeri 1994. V sezóne 1994/1995 ako prvá Američanka získala malý glóbus za celkové prvenstvo v hodnotení zjazdu Svetového pohára, o rok úspech zopakovala. Celkovo má na konte deväť víťazstiev v pretekoch SP, všetky v najrýchlejšej disciplíne.

Súvisiace články