Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Unikátny film o wakeboardistoch ponúka spomienku na leto
Zdielať na
Ostatné

Unikátny film o wakeboardistoch ponúka spomienku na leto

BRATISLAVA / Je to niečo ako cesta v čase spracovaná do tridsiatich minút, hovoria autori unikátneho filmu, ktorý bude mať premiéru 11. decembra v Bratislave. Ten zachytáva najlepších wakeboardistov sveta počas prestížnej súťaže Wakelake Golden Trophy.

Film, ktorý bude mať premiéru v v CinemaCity Eurovea v piatok večer.

Najlepší z najlepších

"Dokument zachytáva medzinárodnú wakeboardovú súťaž Wakelake Golden Trophy 2015, na ktorej sa zúčastnili tí najlepší jazdci sveta a predviedli nenapodobiteľné triky," hovoria filmári.

Holanďan Sam de Haan, Nemec Dominik Guhrs či Rakúšan Timo Kapl sa predvedú v super slow-motion záberoch, avizujú. Wakelake Golden Trohpy bola tento rok v júni súčasťou svetového pohára.

Zúčasnili sa na nej jazdi z 12- tich krajín. Preteky boli súčasťou svetového pohára. V Bratislave išlo o podujatie najvyššej kategórie - malo 4 hviezdičky.

Wake? Z minulého storočia

História wakeboardingu siaha do osemdesiatych rokov minulého storočia, kedy sa začali surferi zaoberať myšlienkou jazdenia bez potreby morských vĺn.

Niektorí skúšali jazdiť za člnom alebo ich pozdĺž pobrežia ťahalo auto. Vlek v areáli na Zlatých pieskoch vznikol v 90- tych rokoch minulého storočia, a to pôvodne na vodné lyžovanie. S rozmachom wakeboardingu postupne vznikol areál so špičkovými podmienkami pre wakeboarding či wakeskate.

O dokumente rozprával v štúdiu Novín o 12 Richard Kolozsi: